Svenske med langt kriminelt rulleblad truet med å sprenge en bygning i Benalmádena

Publisert

Betjenter fra de spesielle operative sikkerhetsgruppene (GOES) arresterte en person i Benalmádena (Málaga) natt til mandag 14. august etter å ha truet med å forårsake en eksplosjon i bygningen han bodde.

Det dreier seg om en 29 år gammel svensk statsborger som er dømt flere ganger tidligere og beskrives av myndighetene som en «ekstremt voldelig» person.

Den mistenkte måtte reduseres på grunn av sitt ansvar for skadeverk, angrep på polititjenestemenn og en politianmeldelse for andre tidligere handlinger knyttet til trusler. I tillegg hadde han «en rekke voldsepisoder bak seg» i hjemlandet (Sverige).

Hendelsene begynte rundt kl. 01.45, da den intelligente kommando-, kommunikasjons- og kontrollsentralen (CIMACC 091) mottok et tips om at det befant seg en fremmed, maskert person med en stor kniv i fellesområdene i en bygning i Benalmádena (Málaga). Personen tømte også et brannslukningsapparat i trappen.

Civilkledde agenter dro til stedet for å foreta de første undersøkelsene, og fant en kniv med et 25 cm langt blad ved siden av døren til en leilighet. Der forsøkte de å få beboeren til å åpne døren, men uten hell.

Situasjonen forverret seg da han begynte å kaste gjenstander og stoffer ut på gaten fra en balkong. Det var blant annet et brannslukningsapparat, en bøtte på rundt fem liter med kokende vann og en etsende væske som luktet blekemiddel, treningsvekter, sju kniver, en mikrobølgeovn og kjøkkenutstyr. Politiet måtte sperre av området for å unngå fare for fotgjengere på et sted med tilgang til strandpromenaden i Malaga.

Gjerningsmannen, som bar et tent stearinlys i den ene hånden og en boks med brennbar væske i den andre, truet til og med med å forårsake en eksplosjon.

Den mistenktes motstand førte til en omfattende politiaksjon i området med et halvt dusin radiopatruljer, aktivering av forhandleren og tilstedeværelse av agenter fra den spesielle operative sikkerhetsgruppen (GOES).

GOES-agenter gikk inn i huset rundt kl. 06.30 og nøytraliserte den unge mannen, som var alene i huset og hadde plassert et kjøleskap bak hoveddøren for å hindre politiet i å komme inn. Betjentene fikk hjelp av brannvesenet i Benalmádena, som la ut en beskyttelsesmatte i gaten da den mistenkte forsøkte å hoppe ned i tomrommet.

Betjentene observerte skader på huset, fellesarealene i bygningen og kjøretøyene som sto parkert i området, men det ble ikke rapportert om personskader.

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter