Strendene på Costa del Sol er åpne i juli

Publisert

Man regner med strendene er åpne for turister i juli, men med en begrensing i antall personer i forhold til hver strands areal.

Mindre Corona-smitte på kysten enn snittet i Spania

Presidenten for Andalucia-regionen, Juanma Moreno, pekte også på det faktum at Andalucia har hatt langt mindre Corona-smitte enn landsgjennomsnittet. I tillegg er det provinser i Andalucia som, Huelva og Almeria, hvor Corona-smitten igjen har ligget under snittet for Andalucia. Dette er argumenter for å åpne for turister her før andre deler av Spania, spesielt Madrid og Katalonia hvor situasjonen har vært en helt annen.

Presidenten for Andalucia-regionen, Juanma Moreno, er i dialog med representanter for den viktige turistsektoren på Costa del Sol. Formålet er å utarbeide en plan for hvordan man kan åpne de rundt 1000 kilometer med kystlinje man har i Andalucia, på en forsvarlig måte, i juli og august.

Moreno sier man også er i dialog med helsedepartementet for å høre deres anbefaling med tanke på feriegjestene som selvsagt vil på stranden også dette året. Man vil trolig be familier og grupper som sammen går på stranden om å holde en viss avstand til andre grupper. Mulig vil man la lokalpolitiet håndheve dette og minne folk på at man må holde en viss avstand.

Presidenten argumenterte også for at man kan åpne hoteller og restaurantene «med begrensninger». Næringsdrivende i sektoren sier de er villige til å desinfisere og gjøre en vanske med metoder som også tar knekken på mulige virus, inklusive bruk av ozon hver dag. Å ta temperaturen på de som besøker er også ett alternativ for hoteller og restauranter. I tillegg blir avstanden mellom bordene økt, noe som naturligvis fører til færre bord pr. restaurant-terrasse.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter