Strendene i Marbella får ny sand og bølgebrytere

Publisert

Det skal bli slutt på at vinterstormene herjer med strendene i Marbella og nabo-kommunen San Pedro. 400.000 Euro i statlige midler skal brukes på å frakte sand fra Genal-elven. På den måten vil strendene i Marbella bli bredere igjen så man bøter på skadene fra siste års vinterstormer.

Problemet vil uansett kun løses på sikt ved at man bygger moloer som bremser bølgenes kraft på strendene i området. Dette er på vei og prosjektet for dette vil kunngjøres mot slutten av året og legges ut på anbud. Planen er å bygge totalt seks bølgebrytere som stikker ut mellom 100 og 200 meter. Man vil bruke store steiner fra Guadaiza elven for dette. Man vil også bygge en type moloer utenfor Marbellas strender under vann. Disse vil redusere bølgenes kraft, men ikke synes.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter