Stort flyshow over Costa del Sol 8. til 10. september

Publisert

Torre del Mar International Air Festival har oppvisningsteam og fly fra hele verden, og tiltrekker seg vanligvis rundt 300 000 tilskuere til strandpromenaden.

Nå er det ikke lenge til himmelen over Costa del Sol fylles av dyktige piloter i sine fantastiske flymaskiner. Den kommende helgen, fra 8. til 10. september, arrangeres den åttende internasjonale flyfestivalen i Torre del Mar. Det er en etterlengtet begivenhet, ikke bare for lokalbefolkningen i Vélez-Málaga, men også for de over 300 000 menneskene som dette store arrangementet tiltrekker seg hvert år.

I år vil flyshowet samle mer enn 40 fly og noen av de beste kunstflygerne på internasjonalt nivå. Arrangementets vekst er så stor at festivalen i år markerer en svært viktig milepæl. “Det er første gang fly fra det sveitsiske flyvåpenet skal vise seg frem i Spania. Å ha dette teamet som en del av festivalen blir en viktig milepæl i showets historie”, sier festivalens tekniske direktør Pablo González.

Arrangementet kom i gang i 2017 som en del av et initiativ støttet av rådhuset i Vélez-Málaga. Fjorårets festival overgikk langt arrangørens forventninger, med rekordstor deltakelse. Fjorårets festival ble beskrevet som “en svimlende oppvisning med team fra forskjellige land, mye spenning, umulig aerobatikk og mye adrenalin på en dag som ikke lot noen være likegyldige”, ifølge arrangørene.

I år er forventningene de samme som i fjor. Arrangørene ønsker at dette arrangementet, der publikum kan se jetjagere, kunstflylag, historiske fly og den nyeste og mest moderne teknologien, skal bli noe de aldri glemmer. “Denne festivalen vil kombinere mange forskjellige ting, inkludert tilstedeværelsen av Eurofighter, som jeg anser som den største eksponenten for europeisk industriell luftfartsutvikling på verdensbasis”, sier González.

Hovedattraksjonen ved årets flyfestival er tilstedeværelsen av et sveitsisk oppvisningsteam, som er en “diplomatisk handling”, som festivalens tekniske direktør beskrev det. Et annet viktig trekk er imidlertid at verdensmesteren i kunstflyging, Ramón Alonso, er tilbake.

Samtidig skal det for første gang delta et fly med bærekraftig drivstoff. “Dette flyet er en slags hybrid med elektriske deler”, forklarer González.

Denne internasjonale flyfestivalen samler ulike grupper, flyvåpen og institusjoner. Noen av deltakerne i årets arrangementer er: Patrouille de Suisse (F-5), Patrulla Águila (C-101), Yakstars (YAK-52), Eurofighter (C-16), Ramon Alonso (Sukhoi Su-31), Jorge Macías (Laser Z-300), Guardia Civil (CN-235), Patrulla Plus Ultra, Aeropublicidad (Socata Rallye), Super Decathlon (Real Aeroclub de Málaga), Patrulla Aspa (EC-120 ‘Colibrí’), Autogiro (Francis Giménez), Cuerpo Nacional de Policía (EC135) og Guardia Civil (EC-135).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter