Spekkhoggere senker 50 fots seilbåt utenfor Gibraltar

Publisert

Et uspesifisert antall spekkhoggere har igjen senket en seilbåt i farvannet mellom Spania og Marokko, Gibraltarstredet. Dette siste angrepet føyer seg inn i det som har blitt en trend de siste fire årene.

Fartøyet Alboran Cognac, en 15 meter lang seilbåt (Sun Odyssey 519) båt med to passasjerer om bord, møtte spekkhoggerne som ofte svømmer i grupper, klokken 09.00 lokal tid på søndag, ifølge redningstjenesten.

Begge besetningsmedlemmene rapporterte at de følte en rekke kraftige støt mot skroget og spesielt roret før vannet begynte å strømme inn. Etter å ha slått alarm til redningstjenesten, ble de tatt om bord på et nærliggende tankskip og fraktet til Gibraltar. Båten drev rundt og sank til slutt.

Hendelsen er det siste eksemplet på at spekkhoggere stadig forliser båter rundt Gibraltarstredet, havstripen som skiller Europa fra Afrika, og flere hendelser har funnet sted utenfor Atlanterhavskysten av Portugal og nordvest i Spania.

Eksperter mener at det dreier seg om en flokk på rundt 15 spekkhoggere som nå er kjent som “Gladis”.

Ifølge forskningsgruppen GTOA , som overvåker bestander av iberisk spekkhogger som en underart av spekkhoggere generelt, har det vært nesten 700 møter siden spekkhoggerangrep på båter først ble rapportert i disse farvannene i mai 2020.

Forskerne er usikre på årsakene til denne atferden, selv om ledende teorier peker på at det enten er et lekent utslag av pattedyrenes naturlige nysgjerrighet, at det bare er en dille som har slått an i akkurat denne flokken, eller at spekkhoggerne helt klart angriper gjenstander som de oppfatter som konkurrenter om mat.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter