Spanias største arkeologiske utgravning

Publisert

Da man gravde for å bygge en ny metro-linje i Malaga oppdaget man det som er skule bli Spanias største arkeologiske utgravning.

Nå pågår arbeidene med å kartlegge det enorme funnet som dekker nærmere 4.000m2. Man har gravd her like ved Avenida Andalucia siden sommeren 2006. Med et budsjett som nå har passert 20.000 Euro som kommer fra den regionale myndigheten Junta de Andalucia.

Det man har funnet er flere bygg fra Spanias islamske periode. Funnet inkluderer basen av et vakttårn og en bolig organisert rundt ett stort uteareale midt i boligen inkludert en grønnsakshage. Boligen hadde en brønn og var utstyrt med ett kloakksystem som førte vannet ut i gaten hvor det var en offentlig kloakk som ledet vannet videre.

Funnet er datert til å være fra perioden mellom det 11. og 12. århundre. Det er også funnet flere tanker som trolig ble brukt til å farge lær og tekstiler.

Boligen man fant har blitt fjernet fra funnstedet i sin helhet og vil bli stilt utpå på museum i Malaga. Byggearbeidet med metro-linjen har blitt vesentlig forsinket som konsekvens av det historiske funnet.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter