Den niende utgaven av mat-festivalen “Certamen Mundial del Jamón Popi” er i gang med totalt 65 stands og mer enn 200 profesjonelle skinkeskjærere.
Målet med arrangementet, som finner sted på strandpromenaden frem til 15. august, er å styrke den lokale kjøttindustrien, og dermed indirekte også hjelpe andre næringsmiddelprodusenter i provinsen.
Arrangørene har spådd at antall besøkende vil overstige fjorårets 500 000. Fra kl. 19.00 til 02.00 kan deltakerne kjøpe iberisk skinke og andre svinekjøttprodukter, i tillegg til lokale oster og håndverksbrød.
Les også: Spansk svineskinke – Et religiøst og politisk verktøy
Besøkende kan også se profesjonelle skinkeskjærere i arbeid, og prøve ferske skiver for bare fem euro. I barene kan man også kjøpe lokale viner og øl fra Malaga.
Underholdningen på Jamón Festival Music byr på gratis musikkopptredener hver dag fra kl. 23.30. Fra 9. til 15. august opptrer Fernando Caro og Saray Jiménez, Centellas, La Húngara, Los Inhumanos, Seguridad Social, El Callejón og Gloria Bendita, Miguel Sáez og Mario Méndez.
Arrangementet, som er erklært som en festival av turistmessig interesse i Andalucía, organiseres av den profesjonelle skinkeskjæreren José María Téllez “Popi” og rådhuset, og sponses av merkevaren “Sabor a Málaga” og det regionale turistdepartementet.