Skilpadder-klekkes ut på stranden i Marbella

Publisert

En havskilpadde har lagt 73 egg i et reir midt på stranden i Fuengirola. I løpet av en natt tidlig i august har skilpadde-moren gått inn på stranden i Los Boliches, gravd et reir og lagt fra seg sine egg før hun dekket eggene med sand og forsvant tilbake til havet.

Trolig har havskilpadden gjort dette i opptil 80 år her på stranden i Fuengirola. Skilpadder var en gang vanlige langs spanske-kysten før turister på strendene og bebyggelse i strandsonen i praksis ødela skilpaddenes habitat. Bare noen få av skilpaddene er fortsatt her og man forsøker å verne om dem.

Enheten som håndterer miljøsaker langs kysten i Andalucia, Centro de Gestión Sostenible del Medio Marino Andaluz (CEGMA), ble raskt varslet og man sendte i første omgang lokalpolitiet til stedet for å sørge for at eggene ikke ble skadet mens man ventet på eksperter.

Flyttet reiret til Marbella

Eggene var trolig for nære vannet, skilpadder blir skremt og påvirkes av lys og bråk fra det som finnes like bak stranden, noe som påvirker deres adferd. Det ble besluttet å flytte reiret til et mer egnet sted i Marbella. Av de 72 eggene man gravde opp ble 12 gitt til dyreparken Buoparc Fuengirola, som har erfaring med å klekke ut krypdyr. Resten av skilpadde-eggene ble flyttet til en strand i Marbella hvor man mener forholdene er optimale for å klekke ut skilpaddene.

Eggene ble fjernet fra reiret ett av gangen, alt ble nøye fotografert og dokumentert. Det er viktig at eggene forblir i akkurat den posisjon moren la dem, med samme temperatur og fuktighet. Dette er faktorer som allerede tidlig avgjør hva kjønn skilpadden får. Når eggene ble lagt i sanden i Marbella påså man at man oppnådde samme forhold som moren opprinnelig hadde søkt etter i Fuengirola.

Man venter nå på at de små skal klekkes ut om 50 til 60 dager. Området hvor eggene er gravd ned er nå gjerdet inn så ingen turister tråkker over reiret eller stikker ned sin parasoll i sanden akkurat her.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: