Seks pågrepet etter gjengvold blant svensker på Costa del Sol

Publisert

Et kidnappingsforsøk i en restaurant i Marbella og en skuddutveksling utenfor et bordell i Fuengirola er siste kapittelet i den lenge pågåtte «krigen» mellom Svenske gjengmedlemmer på Costa Del Sol.

Siden 2013 har svensker med tilknytning til kriminelle organisasjoner skutt på hverandre, stått bak kidnapping og grov vold.

Disse siste hendelsene skjedde 30. oktobier i det fem maskerte personer tok seg inn på en restaurant i Marbella hvor de forsøkte å bortføre en av kundene. Forsøket feilet og de fem flyktet fra stedet til nabokommunen Fuengirola. Her tilbrakte de noen timer på et bordell. Rundt klokken tre på natten forlot de bordellet og i det de skulle sette seg inn i varebilen ble de beskutt av to andre personer og flere skudd ble utvekslet. En av de tre i varebilen er alvorlig skadet og ble tatt til sykehus.

Kom til Costa del Sol etter drap i Sverige

4. november pågrep spansk Policia Nacional syv personer man mener var involvert i disse hendelsene. Alle sitter nå i varetekt. Spansk politi sier disse syv passer profilen av «soldater» fra kriminelle svenske bander som ankom Costa del Sol i 2013 og årene etterpå.

En av deres ledere ble drept i Sverige noe som utløste «krigen» mellom bandene som fortsatt pågår åtte år senere. Disse søker den livsstil og den anonymitet turistområdene på Costa del Sol kan tilby.

Tung belastede kriminelle svensker har frekventert Costa del Sol siden 90-tallet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter