Samler inn dykkermasker – vil lage «pustemaskiner»

Publisert

Rådhuset i Estepona har begynt å samle inn dykkermasker. Planen er å koble maskene til oksygentanker for på den måten å hjelpe Corona-syke å puste bedre.

Det dreier seg om en relativt ny type «ansiktsmaske» som selges på sportsbutikker som Decathlon for en billig penge. Ved hjelp av en adapter som kan produseres på en liten 3D printer kobler man snorkelen til oksygen-tanken.

Dette er dykkermasker som dekker hele ansiktet helt og man puster gjennom en integrert snorkel.

De som har slike masker de vil donere til rådhuset kan kontakte sivilgarden i Estepona på 952 79 14 12 så vil de hente masken.

Decathlon har trukket masken fra salg i Spania, Frankrike, Italia og Belgia. Selskapet donerer 30.000 masker til sykehus og universiteter inkludert 3D tegningene for å printe adapteren man trenger for å koble til oksygentanken.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter