Ronda feirer Pedro Romero med andalusisk feria

Publisert

Pedro Romero Feria, som i år arrangeres fra 29. august til 3. september, er den største feiringen i Ronda. Denne ukelange ekstravagansen er en blanding av livlige sammenkomster, fengslende liveopptredener, spennende tivoliforlystelser og en etterlengtet begivenhet – den årlige Corrida Goyesca, en eksklusiv tyrefekting på Rondas ikoniske Plaza de Toros.

Tirsdag åpnet Ronda sin “Feria y Fiestas de Pedro Romero”, som er tilegnet denne tyrefektingsskikkelsen som inkluderer den symbolske Corrida Goyesca. Kvinner representerer byen kledd i sine typiske kostymer, inspirert av Goyas epoke.

Festlighetene startet 29. august, men helgens høydepunkt er 1., 2. og 3. september, med tyrefekting og parader i sentrum. Den 3. september er det særlig den fortryllende vognparaden som pryder gatene.

Siden de to siste dagene av feriaen sammenfaller med den berømte Corrida Goyesca, er det en blanding av fest og moro og en av Spanias fremste tyrefektingsforestillinger.

landsbyhus-ronda.jpg
Ronda er en av Malaga-provinsens vakreste landsbyer.

Ta turen til “la Bola” (Calle espinal).

Hjertet av Ronda forvandles til et paradis for fotgjengere, og barene strekker seg ut i gatene for å betjene de feststemte festdeltakerne. I byens intrikate smug draperes gatene med fargerike papirlykter, og La Bola, Rondas viktigste handlegate, prydes av et surrealistisk imitertak.

Ta en taxi til tivoliområdet

Utenfor bykjernen pulserer tivoliområdet av energiske rytmer og festmusikk. Et kaleidoskop av karuseller, pariserhjul og annet lokker barn i alle aldre.
Ruten for Cabalgata (paraden) – Ronda-markedet 2023

Åpningsparaden, som starter om kvelden den 29. oktober, er et spektakulært skue som forsterkes av seremoniell belysning og et blendende fyrverkeri på feriaområdet. Prosesjonen starter kl. 20.00 fra Hotel Reina Victoria og ankommer messeområdet rundt kl. 22.00. (Det er ofte forsinkelser!).

LØRDAG 2. SEPTEMBER

11.30. 41. Corrida Rondeña de Rejones, i Real Maestranza de Caballería de Ronda.
18.00. 66. tradisjonelle Goyesca tyrefekting, i tyrefekterarenaen til Real Maestranza de Ronda.
Kavaleriet i Ronda.

SØNDAG 3. SEPTEMBER

12.00 h. XLV utstilling av seletøy fra Ronda, i tyrefekterarenaen til Real Maestranza de Caballería de Ronda.
Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter