Kjempebesøk på det romerske teateret i Malaga

Publisert

Det romerske teateret i Malaga sentrum er det nest mest besøkte stedet i RECA-nettverket av kulturelle steder i Andalucía, etter Alhambra i Granada. Hvis den nåværende trenden fortsetter, kan det bli mer enn 400 000 besøkende i år på det romerske teateret og museet i sentrum av byen.

Oppdaget på 1900-tallet

Den romerske teateret i Málaga, Spania, er et imponerende historisk monument som tar oss tilbake til antikken. Dette teateret, opprinnelig bygget i det første århundre e.Kr., er et av de mest velbevarte romerske teatrene på Den iberiske halvøya. Oppdagelsen av dette arkeologiske vidunderet fant sted på begynnelsen av 1900-tallet, da byen gjennomgikk omfattende byutvikling. Utgravningene avslørte en teaterstruktur som lå skjult under flere lag av moderne konstruksjon.

Kapasitet til 2000 tilskuere

Teateret i Málaga har en rik historie som et viktig kulturelt samlingssted for byens innbyggere. Med sin karakteristiske halvsirkelformede design og en kapasitet på rundt 2 000 tilskuere, vitner teateret om den store betydningen som underholdning og kunst hadde i det romerske samfunnet. Besøkende kan vandre rundt i det velbevarte amfiteateret og forestille seg den pompøse atmosfæren fra fortiden. Den enestående akustikken og den praktfulle utsikten over Málaga by gir et ekstraordinært innblikk i fortiden. En reise til det romerske teateret i Málaga er en uforglemmelig opplevelse som forbinder oss med vår felles historie og kulturelle arv.

Tallene for årets tre første måneder utgjør allerede 30 % av fjorårets totale besøkstall (361 332 personer). Hvis den nåværende trenden fortsetter, kan det tusen år gamle teateret i Malaga få over 400 000 besøkende i år.

Nyheten kommer samtidig som turismeeksperter merker en generell vekst i besøket til monumentale steder, som i årets første kvartal passerte en million besøkende (1 083 373), noe som tilsvarer en økning på 29,8 % i forhold til samme periode i fjor.

Ifølge denne statistikken var Alhambra og Generalife med 524 008 billetter det mest populære området i Andalucía. På tredjeplass etter det romerske teateret i Malaga kommer synagogen i Cordoba i det jødiske kvarteret i byen, som også hadde over 100 000 besøk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter