Kjempebesøk på det romerske teateret i Malaga

Publisert

Det romerske teateret i Malaga sentrum er det nest mest besøkte stedet i RECA-nettverket av kulturelle steder i Andalucía, etter Alhambra i Granada. Hvis den nåværende trenden fortsetter, kan det bli mer enn 400 000 besøkende i år på det romerske teateret og museet i sentrum av byen.

Oppdaget på 1900-tallet

Den romerske teateret i Málaga, Spania, er et imponerende historisk monument som tar oss tilbake til antikken. Dette teateret, opprinnelig bygget i det første århundre e.Kr., er et av de mest velbevarte romerske teatrene på Den iberiske halvøya. Oppdagelsen av dette arkeologiske vidunderet fant sted på begynnelsen av 1900-tallet, da byen gjennomgikk omfattende byutvikling. Utgravningene avslørte en teaterstruktur som lå skjult under flere lag av moderne konstruksjon.

Kapasitet til 2000 tilskuere

Teateret i Málaga har en rik historie som et viktig kulturelt samlingssted for byens innbyggere. Med sin karakteristiske halvsirkelformede design og en kapasitet på rundt 2 000 tilskuere, vitner teateret om den store betydningen som underholdning og kunst hadde i det romerske samfunnet. Besøkende kan vandre rundt i det velbevarte amfiteateret og forestille seg den pompøse atmosfæren fra fortiden. Den enestående akustikken og den praktfulle utsikten over Málaga by gir et ekstraordinært innblikk i fortiden. En reise til det romerske teateret i Málaga er en uforglemmelig opplevelse som forbinder oss med vår felles historie og kulturelle arv.

Tallene for årets tre første måneder utgjør allerede 30 % av fjorårets totale besøkstall (361 332 personer). Hvis den nåværende trenden fortsetter, kan det tusen år gamle teateret i Malaga få over 400 000 besøkende i år.

Nyheten kommer samtidig som turismeeksperter merker en generell vekst i besøket til monumentale steder, som i årets første kvartal passerte en million besøkende (1 083 373), noe som tilsvarer en økning på 29,8 % i forhold til samme periode i fjor.

Ifølge denne statistikken var Alhambra og Generalife med 524 008 billetter det mest populære området i Andalucía. På tredjeplass etter det romerske teateret i Malaga kommer synagogen i Cordoba i det jødiske kvarteret i byen, som også hadde over 100 000 besøk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter