Puerto Banús er åpen igjen

Publisert

Flesteparten av butikkene er åpne, men det er fortsatt relativt rolig i Puerto Banús. Det var rolig i Marbella første dagen Spania var helt åpen for turister.

Nesten alle butikkene har åpnet etter flere måneders karantene. Og flere av butikkene og restaurantene har brukt karantene-tiden til å pusse opp.

Havnen er normalt frekventert av utlendinger i hovedsak. Briter og Russere pleier av være en stor gruppe her. Skandinaver, da spesielt svenskene, besøker gjerne også havnen. Urbanisasjonen Nueva Andalucia, ligger like «bak» havnen, og er svært populær blant Skandinaver. Denne sesongen vil man se færre utlendinger i havnen. Antallet spanjoler øker, spesielt de fra Madrid og Baskerland, besøker denne delen av Costa del Sol.

Marbellas image-problem

Havnen har over en lengre periode prøvd å endre sitt image. Puerto Banús har lenge lidd av et noe falmet image. For Spanjolene er spesielt Mallorca mer “trendy” og det store antallet briter og russere er for mange ikke noe pluss.

Mer shopping i Marbella

Den lille havnen, like nord for Marbella, har økt satsingen på shopping, restauranter og uteliv i det de omtaler som «premium» klassen. Havnen har allerede et utall butikker som selger luksusvarer innen mote og tilbehør. Det finnes over 100 butikker i havnen og smågatene bak. Dior, Hermès, Louis Vuitton, Gucci, Dolce & Gabbana, Tom Ford, Bvlgari, Valentino og Jimmy Choo er noen av de kjente luksusmerkene med egne butikker Puerto Banús.

«Shopping-havnen» like nord for Marbella, hadde en rekke aktiviteter planlagt for denne sesongen. Havnen skulle markere at den nå er 50 år gammel med flere arrangementer. Nå blir det meste flyttet til neste år.

Mer om Puerto Bañus i Marbella

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter