Prostitusjon, vold og narkotika hos politiet

Publisert

Seks politibetjenter fra Policia Local i Marbella er under etterforskning for diverse forbrytelser, deriblant narkotikasmugling og vold. Saken begynte med at to utenlandske prostituerte, fra et velkjent bordell i byen hvor enkelte politimenn var faste kunder, anmeldte politibetjentene.

Ifølge de to jentenes forklaring har de anmeldte politimennene frekventert bordellet, og en av dem skal ha hatt et syv måneder langt kjærlighetsforhold til en av de prostituerte. Betjentene skal ofte også ha kommet hjem til jentene privat for å konsumere narkotika, ved minst et av tilfellene skal det ha blitt utøvd vold.

En av de prostituerte hevder at hun ble slått tre ganger av en av betjentene mens hans kolleger sto og så på. Senere skal vedkommende betjent også ha angrepet venninnen, uten at kollegene grep inn. De prostituerte skal også ha forklart at politibetjentene ikke hadde skrupler mot å forsyne seg av beslaglagt narkotika.

De anmeldte politimennene skal ha hatt et dårlig rykte innad i Policia Local. Kolleger har fortalt at de vegret seg for å jobbe med de aktuelle betjentene, fordi det ofte kunne føre til bråk og trøbbel. En av de seks betjentene ble arrestert av Guardia Civil for syv år siden mistenkt for å være involvert i narkotikasmugling.

To av de seks politibetjentene sitter fengslet, mens de fire øvrige venter på å forklare seg for domsstolen. Tiltalene inneholder foreløpig grov tjenesteforsømmelse i form av å være vitne til en forbrytelse uten å gripe inn, i tillegg til brudd på legemiddelloven og legemsbeskadigelse. Etterforskningen mot de seks betjentene er ennå ikke avsluttet.  

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter