Politiet i Marbella ber om tyngre våpen

Publisert

En representant for politiet sier «Det blir for lite med en pistol når de kriminelle har større saker. Det beste vi kan gjøre i slike situasjoner er å gjemme oss. Alternativet er å bli skutt.»

I 2019 har man registrert åtte drap knyttet til hevn narko-miljøet. I tillegg har politiet registrert 50 alvorlige hendelser som inkluderer kidnapping og forsøk på drap på Costa del Sol.

Nå ber politiet i Marbella om hjelp fra regjeringen. Konkret ber politiet om mer og kraftigere våpen, samt systemer og rutiner for bedre koordinering mellom de tre politienhetene Guardia Civil, Polica Nacioal og Policia Local. De to første er enheter organisert nasjonalt mens Policia Local er knyttet til det lokale rådhuset. Policia Local ber om å få adgang til de samme registre som de andre to politienhetene har for å søke opp informasjon om personer.

Marbellas ordfører Ángeles Muñoz er overordnet leder for områdets største politikorps. Hun sier at dagens situasjon er for alvorlig til at problemet i kommunen kan bekjempes av Marbella alene.

Man peker på en episode hvor lokalpolitiet i byen ble tilkalt da en bil ble funnet brennende i Mijas 3. desember. Lokalpolitiet som ankom stedet trodde saken var begrenset til en brennende bil. De var ikke informert om at en mann hadde blitt skutt ved Cabopino i Marbella kort tid i forkant og at dette var fluktbilen drapsmennene hadde tenkt fyr på.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter