Pasarela Larios 2023: alt du trenger å vite om Malagas store motefestival

Publisert

I helgen arrangeres byens største designevent på Europas lengste catwalk – her er alle detaljene.

I 12 år har Malaga sentrum en helg i september blitt forvandlet til en gigantisk catwalk for en todagers motevisning: Pasarela Larios. Det dobbelte arrangementet finner sted denne helgen: Fredag 15. og lørdag 16. september i byens kommersielle sentrum. Den nå ikoniske blå løperen vil nok en gang strekke seg langs hele Calle Larios og skape Europas lengste catwalk med sine 350 meter.

Her vil de nyeste kolleksjonene fra fremragende lokale, nasjonale og internasjonale designere og motehus bli vist frem, slik at tilskuerne kan studere nye trender og få et innblikk i en bransje som blir stadig viktigere for provinsens produksjon. Her er en rask guide med alt du trenger å vite for å få en moteopplevelse i byen denne helgen.

Hvor og når
Visningen finner sted i Calle Larios, et privilegert utendørsanlegg som gjør arrangementet unikt i Europa. Det er Europas lengste motebane, en blå løper som er mer enn 300 meter lang. Moteshowene finner sted fredag 15. og lørdag 16. september fra kl. 20.00 og utover. Den første dagen viser lokale, nasjonale og internasjonale designere sine kolleksjoner, mens den andre dagen er det kommersielle firmaer og nye talenter som står i sentrum.

Hvordan delta som publikum
Alt du trenger å gjøre for å delta på dette arrangementet, er å finne en av de mange stolene som er satt opp langs Calle Larios (fra inngangen foran Plaza de la Marina til Plaza de la Constitución). Det er gratis å komme inn. Arrangørene har allerede delt ut billetter til distrikter og sosiale og kulturelle grupper i provinsen, men det er fortsatt mange ledige plasser langs den blå catwalken. Det anbefales imidlertid å komme i god tid for å få plass (arrangementet starter kl. 20.00).

Oppstillingen
Fredag 15. september åpnes arrangementet av den spanske designeren Ángel Schlesser. Han etterfølges på den blå løperen av Malagas couturier Jesús Segado (som har premiere på sin nye Air Ballet-kolleksjon), etterfulgt av argentinske Romina Brunelli og portugisiske Jokoth. Deretter er det fire andre lokale designeres tur: herremotemerket Lebrel, Montesco, Susana Hidalgo og La Mosquita Spain. Dagen avsluttes med Romeo Couture fra Marokko og Lina Sevilla, et andalusisk firma med mer enn 60 års historie og en pioner innen flamencomote, som mottar årets Golden Pin-pris.

Lørdag 16. september er det de lokale designerne Inma de la Rivas, Violeta Vergaras, Macarena Delgados, Shamats, Celia Pergázs, Blackpiers, Alejandra Marinetos, María Jurados og Sandra Rojas’ tur til å vise frem sine nyeste kolleksjoner på et moteshow i regi av Malagas provinsmyndighet (Diputación). Fra kl. 20.00 deler Malagas designer Pepe Canela catwalken med Livia Montecarlo, Bananamoon, Cala, Agatha Ruiz de la Prada, Hassan Bouchikhi Style, Rahma Kaba Fashion Style, Niza (Dolores Promesa) og Vértize Gala.

En mulighet for nye talenter
I tillegg vil regionale myndigheter gi et dusin nye designere muligheten til å vise frem designene sine gjennom konkurransen MFW Prize 2023. Florencia Diambri, Raúl Doña, María Fernández, Laura María Álvarez, Julio Ferrucho, La Lole, Sara Sánchez, Jiro Moreno, Macarena Yagüe, María Gloria Coca og Azahara Cris vil være å se på catwalken, i tillegg til vinnerne av 2022-konkurransen: Andrea Mazzone og Miguel Ángel Ocón. Til slutt vil designer Félix Ramiro avslutte den tolvte Pasarela Larios.

Gullnål til Lina Sevilla
Pasarela Larios’ mest ettertraktede pris, Alfiler de Oro (Gullnålen), er i år tildelt det andalusiske firmaet Lina Sevilla, flaggskipet for avantgarde og tradisjonell spansk mote siden 1960. Merket vil motta utmerkelsen på åpningsdagen på fredag, etter å ha vist frem kolleksjonen “Málaga” på catwalken, der volanger, broderier og frynser – symboler for merket – vil smelte sammen i en rekke sterke farger, som selskapet har kunngjort.

Pris for nytt motetalent 2023
Sponsorselskapet Nails Factory vil for å støtte nye talenter dele ut prisen “New Fashion Talent 2023”, som har som mål å fremme og anerkjenne kreativitet og innovasjon innen mote. Prisutdelingen finner sted på lørdag.

MY Award for de beste modellene
Pasarela Larios-catwalken er på fredag også vertskap for den tredje utdelingen av MY-prisen for beste modell Pasarela Larios, som skjønnhets- og estetisk medisinfirmaet Maribel Yébenes opprettet i 2018 for å anerkjenne talentet og kunnskapen til disse moteproffene, og som i 2019 ble utvidet til å omfatte mannlige modeller. Hver prisvinner får behandlinger til en verdi av 3000 euro, som de kan nyte godt av i MY Málagas butikksenter.

Tolvte året
Pasarela Larios så dagens lys i 2011 og har siden den gang etablert seg som den store årlige begivenheten for lokal mote. I 2023 feirer den sitt tolvte år. Arrangementet organiseres av Nuevamoda og sponses av offisielle organer som Junta de Andalucía, Málagas rådhus, provinsens Diputación gjennom sitt varemerke “Málaga de Moda” og organisasjoner som Asociación de Creadores Moda España, Fundación Unicaja, AC Hotel by Marriott Málaga Palacio, Hotel Larios, Agrupación de Cofradías, Nails Factory, Maribel Yébenes, Kaleido Port, La Zenaida Luxury, Ifergan Collection, Grupo Fissa, Antonio Eloy Escuela Profesional, Laboratorios Kapyderm og LindaMagazine.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter