Papegøyene i Malaga skal skytes

Publisert

Rådhuset i Malaga sier at å skyte de grønne små fuglene (Myiopsitta monachus) man ofte ser i byens parker er bedre enn å fange de i nett og eventuelt gasse dem.

Man regner med det er rundt 4500 slike fugler på Costa del Sol, 3000 av dem i Malaga by.

Ideen kommer fra Zaragoza hvor det var mange av disse fuglene. I følge kommunen i Zaragoza støttet 98% av byens innbyggere tiltaket for å få ned bestanden.

I april måned begynte man å skyte fuglene før de begynner å legge egg. En skytter tok på seg jobben tidlig hver morgen før folk begynte å fylle gatene. Med seg hadde han en assistent som i hovedsak plukket  opp de døde.

Etter å ha gjort dette i to år sier man at fuglene nå i praksis er utryddet i Zaragoza.

De små grønne papegøyene er et vanlig syn i mange spanske storbyer. Dyrene hører ikke hjemme i Spania men er et resultat av kjæledyr man har sluppet fri.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter