Oppleve Tre-konger paraden på Costa del Sol, Fredag 5. januar

Publisert

Det blir store, fargerike prosesjoner – kilovis av godteri og kosedyr skal kastes fra opptoget. For både barn og voksne er dette en av årets mest etterlengtede dager.

De hellige tre konger, Melchior, Gaspar og Balthasar, vil fredag 5. januar nok en gang marsjere gjennom mange av de 103 kommunene i Malaga-provinsen. I Benalmádena ankommer de tre i båt og i Fuengirola lander kongene i helikopter.

Mijas

De hellige tre konger vil kaste ut mer enn 8 000 kilo godteri til barn i de tre parader som går gjennom gatene i de tre bysentrene.

Det ene opptoget starter kl. 16.30 i Mijas Pueblo og de to andre kl. 17.00 i La Cala og Las Lagunas samtidig.

Ruten i Mijas Pueblo starter i Avenida Virgen de Peña og fortsetter langs Avenida de Méjico, Malaga, Carril og Coín, og går gjennom Barrio Santana til Plaza de Los Siete Caños, hvor de snur og går tilbake gjennom gatene i nabolaget til via Coín og derfra til Plaza de la Constitución, Avenida del Compás og avsluttes på Plaza Virgen de la Peña.

I La Cala de Mijas starter paraden på boulevarden foran kultursenteret, går ned Torremolinos-gaten til Torreón-gaten, går opp Marbella-gaten til Cártama-gaten og avsluttes i Butibamba-parken.

I Las Lagunas går prosesjonen fra badelandet langs gatene San Cristóbal, San Bartolomé, San Javier, La Unión, Avenida de Mijas, Ford-rundkjøringen, gatene Santa Laura og Santa Gema, Campanales-veien, Avenida de Mijas, Camino del Albero, Antonio Machado-gaten og Miguel Hernández-avenyen, og møter Melchor, Gaspar og Baltasar i María Zambrano park.

Fuengirola

De hellige tre konger ankommer med helikopter til idrettsanlegget Elola kl. 16.00. Paraden starter kl. 17.00 i Calle Mallorca i bydelen El Boquetillo og avsluttes ca. kl. 21.30 i Avenida de Los Boliches. Fuengirolas parade er en av de største i Andalucía med 25 vogner og syv parader.

Rundt 200 kilo godteri vil bli delt ut fra de 25 vognene som følger den tradisjonelle ruten, som starter i Calle Mallorca og går langs Avenida de Mijas mot Avenida Juan Gómez Juanito og videre langs Camino de Coín, Avenida Condes de San Isidro, Avenida Matías Sáenz de Tejada og Avenida Ramón y Cajal til den når Avenida de Los Boliches.

Benalmádena

Også i år kommer de hellige tre konger til Benalmádena med båt. De går i land kl. 10.30 ved Levante-kaien i Puerto Deportivo, der de vil bli ønsket velkommen av hundrevis av lokale som har samlet seg der. Når de tre kongene forlater havnen, reiser de gjennom de tre sentrene i Benalmádena til de når byen, der de klokken 13.30 blir ønsket velkommen av ordfører Juan Antonio Lara i Felipe Orlandos precolumbianske museum.

Rundt kl. 16.30 starter paraden i Benalmádena. De går fra tivoliområdet Los Nadales til Arroyo de la Miel, der de starter ruten kl. 18.30 fra parkeringsplassen ved Tivoli World-parken. Prosesjonen vil stoppe ved Plaza de la Mezquita for å samle inn brev fra barn.

Malaga

Klokken 17.30 blir de hellige tre konger hilst velkommen av Malagas ordfører Francisco de la Torre. Melchor, Gaspar og Baltasar vil vise seg på balkongen på rådhuset, der paraden etter planen starter kl. 18.00. Ruten fortsetter deretter langs Avenida de Cervantes, Plaza del General Torrijos, Paseo del Parque, Plaza de la Marina, Alameda Principal, Puente de Tetuán, Nazareno del Paso, Hilera, Puente de la Esperanza, Prim, Atarazanas, Puerta del Mar, Alameda Principal, Plaza de la Marina og Cortina del Muelle.

På slutten av prosesjonen i Calle Cortina del Muelle går de tre kongene og deres respektive følge til fots langs Molina Lario-gaten til de kommer til Plaza del Obispo, der de tradisjonelt ofrer til Jesusbarnet på trappen til katedralens hoveddør.

Torremolinos

De hellige tre kongers parade i Torremolinos består av 13 vogner, ti som tilhører grupper og foreninger, og tre kongelige troner som forestiller Melchior, Gaspar og Balthazar. Paraden starter kl. 17.00 på Plaza Blas Infante og følger gatene Rafael Quintana Rosado, Calle Europa, Avenida Isabel Manoja, Avenida de los Manantiales, Plaza Costa del Sol, Avenida Palma de Mallorca, Avenida Joan Miró, Calle Doctor Jiménez Encina, Calle García de la Serna, Calle Rafael Quintana Rosado og Plaza Blas Infante.

Løpet avsluttes ca. kl. 20.30. Langs ruten vil det bli kastet ut 7000 kilo søtsaker med og uten gluten, og med og uten sukker. Det blir også 3500 kosedyr, 2500 baller og konfetti.

Alhaurín de la Torre

I Alhaurín de la Torre starter paraden kl. 17.00 fra Blas Infante sportssenter på Reyes Católicos-avenyen. Til sammen 23 paradevogner deltar, og det skal deles ut 10 000 kilo godteri og mer enn ti parader med dukker og animasjon, inkludert en gigantisk ball med en ballerina inni. I dag, 4. januar, fra kl. 19.00 til kl. 20.00, kommer den kongelige heraldikeren på besøk for å hente nøklene til byen. Den kongelige herolden vil kaste leker og godteri til folkemengdene på Plaza de España, Calle San Juan, Calle San Pablo, Plaza de San Antonio, Calle Álamos, Calle Doctor Fleming (El Chorrillo), Avenida Juan Carlos I, Pasaje de San Cristóbal, Calle Real, Avenida Isaac Peral, Calle María del Valle, Calle Limonar og Parque Municipal.

Rincón de la Victoria

De hellige tre kongers parade i Rincón de la Victoria består av fem vogner som deler ut 5 500 kilo godteri. Paraden starter fra Los Rubios kl. 16.00 og fortsetter langs den vanlige ruten (Avenida de la Axarquía, krysset med C/ Estrella Polar, Torre Benagalbón, Rincón rådhus, La Cala del Moral) for å avslutte på Plaza Gloria Fuertes i La Cala del Moral. De hellige tre konger ankommer med helikopter og lander på Huerta Julián-esplanaden rundt kl. 10.30. Deretter følger en offisiell velkomstseremoni i det kommunale auditoriet.


Torrox

I Torrox går de hellige tre konger fra kl. 11.00 gjennom gamlebyen, via Plaza de San Roque til El Pontil, og besøker Torrox Park, El Peñoncillo, Santa Rosa, Generación del 27, La Carraca og Plaza de la Marina i El Morche. Paraden starter kl. 16.30 fra Llano de los Frailes i El Morche og avsluttes på Plaza de la Constitución i Torrox’ historiske sentrum. Prosesjonen går langs strandpromenaden i El Morche, den gamle veien N-340 og avenyen El Faro, før den begynner å klatre opp til Torrox.

Nerja

I Nerja ankommer De hellige tre konger og deres følge Balcón de Europa og hilser på folkemengden fra balkongen på hovedkvarteret til De hellige tre kongers forening i buene langs promenaden. Deretter vil de besøke El Salvador-kirken og gå langs Carmen- og Diputación-gatene for å komme til Jaén-gaten, der vognene venter på dem.

Paraden starter kl. 18.00 og går langs Diputación-gaten, Cavana-plassen, Granada-gaten, Ermita, San Miguel-gaten, Cantarero-plassen, Pintada-gaten, Puerta del Mar og Balcón de Europa. Ledsaget av La Carpa og Pastoral de la Asociación de Vecinos de las Protegidas. Etter paraden spiller fiolinisten Klara Gomboc på Balcón de Europa. Deretter går de tre kongene til rådhuset, der ordfører José Alberto Armijo overrekker dem nøkkelen til byen, og det hele avsluttes med et fyrverkeri.

Estepona

Rundt 10 vogner vil følge de tre kongene gjennom Estepona og kaste 15 000 kilo godteri til folkemengden fredag 5. januar. Vognene er inspirert av egyptisk historie, mens andre er en ode til fiktive figurer som er populære blant barn. De pastorale gruppene Nostalgia Navideña og Jesús Cautivo, Banda Municipal de Música og Banda Unión Musical Vera+Cruz Estepona deltar også i paraden som starter kl. 17.00. Paraden starter på østsiden av Avenida de Andalucía og fortsetter langs Avenida Juan Carlos I, Avenida de España og Calle Terraza til den når den botaniske parken Orquidiario, der majestetene vil samle inn barnas brev.

Ronda

I Ronda starter de tre kongers parade kl. 18.00 fra Avenida de Malaga, i nærheten av Guardia Civil-kasernen. Melchor, Gaspar og Baltasar, med følge, går nedover denne gaten for å nå La Bola-gaten og passerer gjennom sentrum, den nye broen og ankommer det populære San Francisco-området, der den tradisjonelle tilbedelsen av Jesusbarnet finner sted. De tre vise menn og resten av vognene, inkludert de goyeske damene, deler ut hundrevis av godterier til barna.

Antequera

I Antequera forbereder Melchor, Gaspar og Baltasar seg til den store dagen med en stor sending mantecados, molletes og Playmobil-figurer, i tillegg til det vanlige godteriet og lekene. Totalt skal det deles ut 8 000 molletes, 4 000 poser med picos og regañás, 1 100 kilo mantecados, fem tonn godteri, 20 000 Playmobil-figurer, 7 000 leker og 1 800 Acedo Hermanos-baller.

Etter å ha besøkt sykehuset om formiddagen fredag 5. januar, ankommer de rådhuset for å hilse på barna kl. 11.30, og paraden starter kl. 18.00. Paraden går gjennom Avenida Periodista Ángel Guerrero, Puerta de Estepa, Alameda de Andalucía, Infante don Fernando, Plaza de San Sebastián, Encarnación, Calzada, Diego Ponce, Cantareros, Alameda de Andalucía, Puerta de Estepa og Avenida Periodista Ángel Guerrero.

Coín

I Coín vil de hellige tre konger ta imot publikum i Casa de la Cultura fra kl. 12-14 og fra kl. 15.30-17.30. Paraden starter kl. 18.00. Ruten går fra Montesol til Alameda og avsluttes ved rådhuset i Coín, der byens ordfører Francisco Santos holder sin tradisjonelle tale kl. 19.15.

Alhaurín el Grande

Også i Alhaurín el Grande avsluttes julefeiringen med De hellige tre kongers kavalkade, som starter kl. 17.00 fra Camino de Coín og går via calle Nueva, San Sebastián, Plaza Baja, Cilla, Cruz, Plaza Alta, Convento og avsluttes ved rådhuset i Alhaurín el Grande.


Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter