Opplev Kristi liv, død og oppstandelse på tyrefekterarena

Publisert

Ved foten av Sierra Blanquilla, nordvest for Carratraca, ligger landsbyens åttekantede tyrefekterarena. Med over hundre års historie arrangerer man fortsatt tyrefekting under messen i august. Om høsten er den arena for arrangementer som Embrujo Andalusí-festivalen.

Carratraca ligger mer eller mindre midtveis mellom Ronda og Malaga.

Nå er det imidlertid Kristi lidelseshistorie som fyller atmosfæren på dette ikoniske stedet i Guadalhorce-dalen. Carratraca gjenskaper påskehistorien på langfredag og påskelørdag fra kl. 16.30, når lokalbefolkningen går på scenen for å skildre Kristi liv.

Takket være akustikken på arenaen bruker ikke skuespillerne mikrofoner, og rundt 150 lokale innbyggere deltar i stykket.

Den berømte romerske tyrefekterarenaen i amfiteaterstil – som er erklært å være av kulturell interesse – er vertskap for dette tradisjonelle arrangementet, og billetter kan kjøpes på stedet for fem euro for voksne og tre euro for barn.

Skuespillet er delt inn i fire akter som representerer stadiene i Jesu liv, fra hans triumferende inntog i Jerusalem, via bønnen i hagen og rettssaken for Pilatus til oppstandelsen.

Carratracas pasjonsspill ble satt opp i 1963 med et sakramentalt skuespill med tittelen El Retablo del Monte Calvario (Altertavlen på Golgata), som ble skrevet av Luis Fernando Ortega i 1955 og gitt til hans venn Ángel Corbalán, landsbyens sogneprest, som fant en scene utenfor kirken for å gjøre det mer populært.

Årets forestilling ble annonsert denne uken av Manuel López Mestanza, visepresident for kultur, utdanning og ungdom i Diputación, Malagas provinsstyre, sammen med ordføreren i Carratraca, Antonio Sepúlveda, Gemma del Corral, provinsdelegat for turisme, kultur og idrett i Junta de Andalucía, og en representant for La Pasión de Carratraca, foreningen som setter opp stykket, Diego Navarro.

López Mestanza fremhevet det brede spekteret av arrangementer som provinsen tilbyr i løpet av den hellige uken, i tillegg til kulturelle og religiøse aktiviteter, som er dypt forankret blant lokalbefolkningen og er en del av de rike og varierte folkelige tradisjonene i Malaga, som man ikke bør gå glipp av.

Han sier at det er mange grunner for både lokalbefolkningen og tilreisende til å gå og se pasjonsspillet i Carratraca, bortsett fra de unike omgivelsene.

Takket være scenens akustikk bruker ikke skuespillerne mikrofoner, de opptrer live, og i tillegg til scenen brukes noen av tyrefekterarenaens tribuner for å skape de ulike sonene.

López Mestanza fremhevet også støtten, innsatsen og sjenerøsiteten til de lokale innbyggerne som deltar i forestillingen hvert år, samt de 700 innbyggerne i landsbyen. Nesten 150 personer er involvert i dette stykket hvert år, inkludert skuespillere, skuespillerinner og hjelpere, og alle aldre deltar: barn fra to måneder og oppover og pensjonister.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter