Øl og tapas-festival 20. til 26. mai

Publisert

Håndverksøl og russisk salat er de to gastronomiske attraksjonene som tilbys de neste ti dagene i byen Coín, som midtveis i våren satser på helt andre smaker de neste to helgene. Coín er en liten by i innlandet en drøy halvtimes kjøring fra Fuengirola.

Årets Birra&Art-festival, som finner sted fra i dag til søndag 19. mai på Plaza de la Alameda, er den perfekte kombinasjonen av håndverksøl og livemusikk.

Etter festivalen arrangeres den andre russiske salatkonkurransen fra mandag 20. til søndag 26. mai, der 21 serveringssteder i Coín deltar: fra tapasbarer til restauranter, enten det er med et kreativt preg eller tradisjonelt salg.

I løpet av ti dager vil denne byen i Malaga, kjent som hovedstaden i Guadalhorce-dalen, bli et av provinsens beste gastronomiske utstillingsvinduer.

Hovedfokuset ligger på den nevnte ølfestivalen som finner sted i løpet av de neste tre dagene, selv om den opprinnelig var planlagt i mars, men ble utsatt til den tredje helgen i mai for å dra nytte av det behagelige vårværet i Coin. Det er ikke første gang festivalen, som arrangeres over hele provinsen, har havnet i denne lille byen i Bajo Bajo Guadalhorce, i det som også er kjent som Valle del Azahar (appelsinblomstdalen).

På Plaza de la Alameda vil det være utstillere fra forskjellige bryggerier som er dedikert til produksjon av håndverksøl. Mens man kjøper eller smaker på disse håndlagde drikkene, kan deltakerne nyte en fantastisk atmosfære med over et halvt dusin musikalske opptredener planlagt fra i dag til søndag.

Både i dag og på lørdag pågår festivalen fra kl. 12.00 til 01.00, mens den på søndag varer fra kl. 12.00 til 19.00.

På mandag deltar 21 spisesteder i den årlige russesalatkonkurransen, der alle tilbyr sin egen versjon av den berømte retten, enten som tapas eller i porsjoner.

I løpet av uken vil besøkende og lokalbefolkningen kunne følge en foreslått rute gjennom disse restaurantene, barene og butikkene. De vil dessuten kunne velge sin favorittrett ved hjelp av en QR-kode som leder dem til en spørreundersøkelse.

Blant de kundene som deltar i konkurransen ved å velge sin favorittrussalat, vil det bli trukket lodd om en middag for to, og restauranten som kårer den beste russesalaten, vil motta en pokal som skal henges opp i restauranten.

I år deltar serveringssteder som Miravalle kafé, Bar Zurich, Bodegón Casa Antonio, El Rincón de Carmen, El Figón de Juan, La Biznaga, Marisquería La Jarra, Casa Paco, Sapore Italiano og Venta Pedro Lucena.

Som et supplement til dette gastronomiske programmet kan du de neste to søndagene besøke Guadalhorces mat- og landbruksmarked, som er åpent fra kl. 9.00 til 14.00. Dette er et godt alternativ for å kjøpe sesongens frukt og grønnsaker fra de lokale gartneriene, men også andre produkter som produseres i denne byen i Malaga, for eksempel geitost, pølser, hjemmelagde søtsaker og honning.

I tillegg blir det en omvisning til de forskjellige interessante landemerkene i byen, som har viktige kirker som San Juan Bautista eller unike monumenter som Torre de los Trinitarios eller helligdommen Virgen de la Fuensanta.
Hva du bør besøke

Centro Antonio Reyna Manescau (Paseo Juan Pablo II): I en del av det som en gang var Santa María de la Encarnación-klosteret i Coíns gamleby, finnes en verdifull samling av kunstneren Antonio Reyna Manescau, som ble født i Coín på 1800-tallet.

Helligdommen Virgen de la Fuensanta. Det nåværende kapellet ble bygget til ære for byens skytshelgen på 1700-tallet. Selv om det ligger langt fra sentrum, kan det nås med bil eller til fots langs en vakker vandrerute.

San Juan Bautista-kirken (Plaza Bermúdez de la Rubia, også kjent som Plaza del Pescao). Den nåværende sognekirken i Coín ble opprinnelig bygget på begynnelsen av 1500-tallet. I dag kan den skilte med flere forskjellige arkitektoniske stilarter, som mudejar, gotikk, renessanse og barokk. Den ligger i den mest symbolske delen av gamlebyen.

Guadalhorce mat- og landbruksmarked (ved siden av kjøpesenteret La Troncha) ligger ved inngangen til Coín sentrum, og på dette markedet, som arrangeres hver søndag, kan besøkende kjøpe råvarer direkte fra produsentene i Coíns gartnerier.
Hvor kan man spise?

Casa Paco (Calle José Domínguez Moreno, 55, 29100): I tillegg til den russiske salaten som er en gjenganger på menyen (med ekstra jomfruolivenolje og reker fra Malaga), kan du på denne restauranten – som serverer spesialiteter fra provinsens innlandskjøkken – prøve andre retter som er dypt forankret i Coín og andre deler av Guadalhorce-dalen. Her kan du nyte en emulgert gazpachuelo, en buljong som serveres med hvitløksrekemajones og kimchi, grillet oksemørbrad fra Coín med foie gras og malagavinsaus, eller geitebiff med smørstekte poteter. Telefon: 952 450 349. www.casapaco.es

Casa Pedro Lucena (Carretera A-404, 65, A, 404km, 29100) I utkanten av Coín, på veien som forbinder denne kommunen med Alhaurín el Grande, kan du spise en lunsj med tradisjonelle retter på dette historiske vertshuset. I tillegg til det grillede kjøttet, som er en av de store spesialitetene, kan du bestille den berømte risen med kanin eller fersk fisk. Det er faktisk en av de få restaurantene i innlandet som lager espetos, eller grillede sardiner, når det er sesong for det. I tillegg til den koselige salongen skiller den romslige terrassen seg ut. Telefon: 952 451 843.
Hvor du kan overnatte

Albaicín (Calle Canónigo Ordóñez, 17, 29100) Dette overnattingsstedet ligger beleilig til i gamlebyen, bare noen få meter fra Plaza de la Alameda, der Birra&Art-festivalen arrangeres. Telefon: 663 325 793: 663 325 793. www.letmalaga.com

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter