Økonomien i Malaga bremser opp

Publisert

Usikkerhet i byggebransjen og en sårbar turist-sektor gjør at man nå reduserer ned estimatet for den økonomiske veksten på Costa del Sol og i Malaga provinsen.

I årets andre kvartal gikk antallet solgte boliger ned med rundt 15% i Malaga provinsen. Dette er første kvartalsvise nedgang på mange år.

Antallet arbeidsledige bygningsarbeidere har økt med 4% sammenliknet med årets første kvartal. Usikkerheten rundt Brexit er en av faktorene man mener skaper usikkerhet for de som vurderer å investere og å kjøpe på Costa del Sol. Man frykter konsekvensen av en masse-exodus av briter og deres eventuelle massive salg av boliger i stor skala. Samtidig gjør relativt høye priser det vanskelig for spanske familier fra Malaga-området å kjøpe seg bolig på kysten, dette til tross for de rekordlave Euro-rentene.

Turist-sektoren på Costa del Sol er svært avhengig av de store mengdene briter som ferier her. Kombinasjonen av Brexit og destinasjoner som Tunis og Tyrkia øker risikoen for en nedgang i antallet besøkende. Både Tyrkia og Tunis er igjen på radaren for de reisende etter at man i mange år så på disse destinasjonene som «farlige». Stigende priser på Costa del Sol og stabile forhold i både Tunis og Tyrkia gjør at de reisende igjen er tilbake på disse «nye» destinasjonene, og det på bekostning av Costa de Sol. Antallet besøkende på hoteller har nå gått ned på solkysten.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: