Offensiv mot organisert kriminalitet i Marbella-området

Publisert

Den såkalte “Plan Marbella”, som har som mål å bekjempe kriminelle gjenger på Costa del Sol, har ført til flere arrestasjoner på kort tid. Den 24. mai ble det gjennomført en større razzia på klubben Ocean Beach i Puerto Banús.

De mange skyteepisodene i Marbella og omegn de siste månedene har ført til en politioffensiv uten sidestykke. Policía Nacional har i flere år hatt en spesialenhet for bekjempelse av organisert kriminalitet på Costa del Sol, som samarbeider med myndigheter fra en rekke ulike land, deriblant Sverige. Nå er det bevilget ytterligere ressurser under “Plan Marbella”, som er de spanske myndighetenes svar på den økende organiserte kriminaliteten.

Planen innebærer blant annet at flere politienheter skal gjennomføre et stort antall stikkprøvekontroller. I løpet av én måned er det gjennomført 300 kontroller i Marbella-området, der 3000 personer og 1200 kjøretøy er blitt ransaket. Dette har ført til pågripelse av ti ettersøkte personer, og de seks siste skyteepisodene antas å være oppklart. Nylig ble en annen mann skutt øst i Estepona, i det som ser ut til å ha vært en annen kriminell hendelse.

Lørdag 24. mai ble den populære strandklubben Ocean Beach i Puerto Banús raidet av et titalls varebiler og et helikopter fra Policía Nacional i det som ifølge politiet var en rutinekontroll som varte i to timer, mens de besøkende på Ocean Beach fortsatte å benytte seg av fasilitetene. Ifølge avisen Diario Sur ble et stort antall gjester bedt om å legitimere seg, og minst én person ble arrestert.

De fleste tilfeldige kontrollene gjennomføres på strategiske punkter langs kystveien, der kjøretøy blir stanset og ransaket. Det nasjonale politiet opplyser at de søker etter våpen og narkotika og ber alle personer i kjøretøyet om å legitimere seg. Det er hovedsakelig biler med utenlandske skilter som stoppes, ettersom operasjonen fokuserer på internasjonale bander som reiser til og fra kysten.

Trafikkontrollene varer vanligvis ikke mer enn 20 minutter. Årsaken til dette er at de som er sky for politiet, da anses å ha rukket å varsle hverandre om den pågående aksjonen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter