Nye protester mot esel-taxi i Mijas

Publisert

Rundt hundre mennesker, organisert av partiet for dyrs rettigheter (PACMA), samlet seg denne søndagen i Mijas for å kreve en slutt på utnyttelsen av esler som i flere tiår har blitt brukt til å transportere turister i denne byen.

“Dette er dyr som tvinges til å arbeide 365 dager i året under ekstreme forhold og uten å bekymre seg for helsetilstanden deres”, forklarer Cristina García, visepresident i PACMA og kandidat for dette partiet i det neste valget til Europaparlamentet, til EFE.

“Mijas må utvikle seg og tilby turismen en tjeneste og en måte å bli kjent med byen på som respekterer dyrene”, legger García til, som mener at nettopp fordi “eslene i Mijas er kommunens emblem, må de behandles med verdighet og respekt”.

Avvikende holdninger

Selv om organisasjonens endelige mål er “å få slutt på utnyttelsen av dyrene i Mijas”, krever PACMAs visepresident “forbedringer” i forholdene som eslene holdes under “så lenge de må fortsette å brukes som ren transport”.

I løpet av de siste årene har dyrerettighetsgruppen foreslått “en rekke alternativer” for å få slutt på denne praksisen, både for dyrenes skyld og for å opprettholde arbeidsplasser og fortsette å fremme turismen i Mijas “uten at det er nødvendig å utnytte” eslene, ifølge visepresidenten.

Kommunikasjonen mellom dyreelskere og muldyrførere er imidlertid “veldig komplisert”, så mye at “den ikke eksisterer”, innrømmer García. Den er heller ikke veldig flytende med rådhuset, som de har hatt møter med i “år etter år” “med alle regjeringsteamene som har vært på plass” uten å komme til enighet.

“Svaret har alltid vært det samme”, sier PACMA-lederen: “De viser vilje til å handle, til å forbedre forholdene for dyrene og til å endre de kommunale forskriftene, men alt forblir alltid “løfter som aldri blir innfridd”.

Visepresidenten i PACMA beklager at rådet forsvarer eseltaxien og fordømmer presset som noen medlemmer av partiet har blitt utsatt for for å motsette seg denne tjenesten i kommunen, der koordinatoren til og med har blitt utsatt for “et forsøk på angrep”, sier hun.
Kritiske naboer

PACMA har fått selskap av lokale innbyggere som Adoración Ponferrada for å protestere mot denne “urettferdigheten”, sier hun til EFE. “Hønene har ikke noe sted hvor de kan legge seg ned og hvile, men de bryr seg ikke om hvordan de har det, og de vil bare utnytte dem”, beklager hun.

Når hun går over torget der eseltaxistanden ligger, forteller hun at hun mer enn én gang har påkalt oppmerksomheten til “de fire barna de ansetter” for å ta seg av arbeidet, for “de sitter med mobiltelefonene sine og bryr seg ikke om disse eslene, som ikke engang er deres”, påpeker hun.

I mellomtiden “er muldyrførerne hjemme”, sier Adoración, som insisterer på at “de kan overleve utmerket godt uten å utnytte disse dyrene”.

Elena Girbal, en annen av deltakerne på demonstrasjonen, oppfordrer Mijas rådhus til å “utvikle seg” til fordel for et samfunn som er “empatisk overfor dyrene, som er levende vesener som føler, lider og lider”.

Hun synes “det er synd at denne vakre landsbyen har et så forferdelig image”, og hun er overbevist om at “det er mange som ikke besøker Mijas for å slippe å ha det dårlig og slippe å møte disse menneskene som sitter i skyggen mens dyrene er bundet fast eller gjemt i huler under uhygieniske forhold”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter