Ny kommuneplan for Marbella tas i bruk

Publisert

Fra februar trer nye byggeforskrifter i kraft i Marbella, som en del av utarbeidelsen av den nye byplanen PGOM og POU, ifølge varaordfører Félix Romero og bygningsråd José Eduardo Díaz.

De nye bestemmelsene modernisere byplanleggingen i Marbella. Etter at 2010-planen ble opphevet grunnet “korrupsjons-rot” reguleres Marbella av planen fra 1986. Ifølge Eduardo Díaz gir de nye reglene et sikrere juridisk grunnlag for planleggingen i kommunen og øker fleksibiliteten i bruken av offentlige arealer, som til nå har vært strengt kontrollert.

De nye reglene forenkler angivelig prosessen med å gi byggetillatelser og innfører forbedringer i reguleringen av for eksempel hoteller. Dette gjør det enklere for virksomheter som restauranter og idrettsanlegg, samt andre underholdningssteder. Det legges også opp til større fleksibilitet for sykehus, kommersiell bruk av industritomter og modernisering av campingplasser i kommunen.

De nye reglene er utviklet i samråd med blant annet advokater og arkitekter. De forenkler utarbeidelsen av detaljplaner, oppholdstillatelser (licencia de primera ocupación) og andre byplanleggingsprosedyrer.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter