Nordmann døde etter å ha løpt maraton

Publisert

En 58 år gammen nordmann kollapset i det han løp over mållinjen etter ha ha krysset mållinjen etter å ha løpt en halv-maraton i Malaga. Spanske medier har identifisert mannen som Helge Arnfinn Holmen fra Oslo, en erfaren løper.

Holmen skal løpt i mål inne på anlegget til friidretts-stadion i Malaga til en personlig rekord på to timer, åtte minutt og 59 sekunder.

Han falt om like etter mål i det han fikk det man beskriver som et hjerte-attak.

Representanter fra rådhuset i Malaga sier at han nesten umiddelbart fikk assistanse fra nødmannskaper fra Røde Kors på stedet. Man skal ha forsøkt gjenoppliving men etter 45 minutter skal man ha stoppet opp.

Livet stod ikke til å redde og han ble erklært død. Arrangørene hadde til sammen 54 personer tilstede langs ruten og i målområdet, blant dem ni leger, og ti sykepleiere.

Nordmannen var en erfaren løper. Det er tredje gang han løper denne distansen i Malaga. Han deltok i samme maraton sist gang tilbake i 2019.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter