Gratis kreft-diagnose til innbyggerne

Publisert

Alle innbyggere i alderen 50 til 69 år i Andalucia vil få tilbudt gratis testing for tarmkreft tilsendt i posten. Prøven skal være enkel og smertefri å gjennomføre og leveres på nærmeste legekontor. Regionale myndigheter begrunner initiativet med at sykdommen er svært utbredt, men kan helbredes dersom den oppdages tidlig.

I følge helsemyndighetene i Andalucia oppdages det hvert år rundt 5.000 nye tilfeller av tarmkreft eller endetarmskreft blant regionens innbyggere. Den mest utsatt aldersgruppen er anslått til mellom 50 og 69 år. Både kvinner og menn er utsatt.

Alle registrerte innbyggere som befinner seg i målgruppen vil motta et brev fra regionale helsemyndigheter med tilbud om testing. Etter å ha svart på brevet, får man utstyr for prøven og instruksjoner for bruk tilsendt i posten. Testen skal være enkel og smertefri å gjennomføre og leveres på nærmeste legekontor.

 

Norsk Helsebedrift søker helsesekretærer på hel-, og deltid!

Jobb fra hjemmekontor i Spania! Bor du i Alicante området, gjerne Torrevieja og ønsker å jobbe fra Spania fra hjemmekontor mot norske pasienter via nett på telefon og data, er...

Selge spaniaboligen din UTEN å reise til Spania?

Hele pakken hos LNDINBOLIG En del av våre kunder som vil selge boligen sin hverken kan eller ønsker å reise til Spania for å avvikle eierforholdet.Det kan være, tidsklemme, arveoppgjør,...

Relevante nyheter