Mistenkt for to mord, løslatt for barnedåp

Publisert

Agnese Klavina var 30 år gammel da hun forlot en nattklubb i Marbella med britene Craig Porter og Westley Capper. Hun er fortsatt forsvunnet.

Britene er fra før av tiltalt for å ha kjørt på og drept 40-år gamle Fatima Dorado Para mellom Marbella og San Pedro. De skal ha kjørt henne ned i det hun krysset veien på via et fotgjenger felt. Hun skal ha blitt kastet over 30 meter opp i luften mens britene kjørte videre Bentleyen de kjørte. Politiet fant bilen seks kilometer unna, ved en indisk restaurant hvor de to britene satt å drakk. De er tiltalt for uaktsomt drap, fyllekjøring og å fremvise falske dokumenter.

30-åring bortført og drept?

Spansk politi har videobevis som viser tre menn dra en stor tung koffert ombord i Porter sin båt samme natt. Porter sier til sitt forsvar at jenta ble sluppet av nære leiligheten hennes og at han selv sov bak i bilen da dette skjedde. Porter sin båt ble raskt funnet og tatt i varetekt i Cartagena, 300 km unna, politiet fant ikke spor etter Agnese Klavina ombord, men har siktet britene for «grov ulovlig varetekt».

De to har vært løslatt mot kausjon og meldeplikt, og har ikke kunne forlate Spania. Nå har retten gitt hovedtiltalte Craig Porter tillatelse til å forlate Spania i en måned så han kan dra i barnedåp til sitt fjerde barn i Storbritannia. Pårørte til hans offer sier de mister troen på spansk rettsvesen og tror han ikke frivillig vil reise tilbake til Spania etter dåpen.

Agnete opprinnelig fra Litauen hadde sommer-jobb som servitrise i Marbella da hun forsvant.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter