Mijas satser mer på golf

Publisert

Et av de største private investeringsprosjektene som er planlagt i Mijas kommune, har fått grønt lys. Den regionale regjeringen, Junta de Andalucía, har nå kunngjort endringen av byutviklingsplanen (PGOU) for Mijas. Prosjektet står sentralt i kommunens satsing “Valle del Golf”, på norsk “golf-dalen”.

Eiendommen kjent som Cortijo Los Ortejones, som ligger i nærheten av La Cala, vil ikke lenger være et landområde av naturlig eller landlig karakter, men vil kunne bebygges. Denne byråkratiske prosessen har pågått i årevis, og med denne endelige godkjenningen er det slutt på alle hindringer, og byggingen av prosjektet, som går under navnet Valle del Golf Resort, kan begynne.

Prosjektet, som ble kunngjort mandag, omfatter byggingen av en ny 18-hulls golfbane, en skole og et tee-område, noe som vil styrke Mijas’ forpliktelse til å være en referansedestinasjon for denne sporten, som i dag har 13 aktive baner.

Det skal også bygges et femstjerners hotell med til sammen 156 rom på en 20 587 kvadratmeter stor tomt. Hotellet vil blant annet inneholde en stor konferansesal, et spa-senter, et trenings- og fysioterapisenter, et arrangementsrom og en restaurant som serverer regionale retter.

I tillegg skal det bygges et kompleks med 350 turistleiligheter, som skal fordeles rundt et stort sentralt torg i andalusisk stil, der det kan holdes konserter og andre fritidsaktiviteter. I tillegg kommer det et internasjonalt ridesenter for dressur, som skal tiltrekke seg mennesker med høy kjøpekraft, og som i likhet med golf skal bidra til å bryte turismens sesongmessige karakter i området.

Alt dette skal ligge på en tomt på 1 078 524 kvadratmeter, og vil ikke bare forvandle selve tomten, men også hele området rundt, ettersom prosjektet innebærer en omlegging av innfartsveiene og etablering av nye grøntområder.

Da prosjektet ble presentert for offentligheten i 2018, var det snakk om en investering på mer enn 60 millioner euro og over 400 nye arbeidsplasser. Siden den gang har den byråkratiske prosessen vært tungvint, men den har hele tiden hatt støtte fra rådhuset og den andalusiske regionsregjeringen.

Sistnevnte godkjente i 2019 erklæringen av dette prosjektet som en golfbane av turistinteresse. På samme måte godkjente de i 2021 at det ble inkludert i den andalusiske akselerasjonsenheten for prosjekter av strategisk interesse. Alt dette med det endelige målet om å fremskynde trinnene slik at byggingen kan starte så snart som mulig.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter

Nyttig å vite: