Matfestival med gazpacho, fandangodans og saueklipping

Publisert

Alle som har lyst til å smake på ulike varianter av Spanias verdensberømte kalde suppe, kan besøke Casares vest i Málaga denne helgen. Caseres ligger i innlandet en kort kjøretur fra Estepona.

Mat- og kulturfestivalen Degusta Casares går av stabelen lørdag 20. og søndag 21. april. Et av høydepunktene forventes å være en gazpacho-konkurranse der de besøkende kan smake på flere varianter av den tradisjonelle suppen.

Caseres ligger i innlandet en kort kjøretur fra Estepona.

Konkurransen arrangeres på lørdag, mens søndagen er viet skinke, der du kan kjøpe fine tynne skiver jamon til en “lav pris”, sier en av arrangørene, Ángeles Fernández.

En årlig tapaskonkurranse der besøkende kan gå rundt og avgjøre hvilken av byens barer som har de beste tapasene, gjenstår fra i fjor. Ordføreren i Casares, Juan Luis Villalón, sier at festivalen vil “fremheve verdien av gastronomien, identiteten og røttene våre”.

I tillegg vil besøkende kunne se hvordan man samler honning fra en bikube, lage ost, prøve forskjellige håndverk og lære om ornitologi.

Det blir også oppvisning av lokal fandangodans, saueklipping og aktiviteter der barn kan lære om Casares’ historie.

Arrangementene finner sted på og rundt Paseo de la Carrera, og i tillegg til mat og aktiviteter blir det levende musikk med Compás Flamenco, Al Liquidoi og Duo Latidos.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter