Marbella har blitt «perfekt» for narko-bander

Publisert

En 60 år gammen franskmann ble skutt og drept da han gikk ut av restauranten Da Bruno i Marbella. Restauranten var full da drapet skjedde klokken åtte en torsdag kveld.

I løpet av årets tre siste måneder har seks personer blitt skutt bare i Marbella, ingen av sakene er oppklart. Spanske myndigheter sier lite som disse drapene. Det normale svaret er at dette er «interne oppgjør».

Spanjolene peker på Costa del Sols ideelle beliggenhet for handel med narkotika. Beliggenheten nære Marokko som leverandør av hasj. Havnen Algeciras fungerer for import av Kokain. Gibraltar er et godt sted å vaske penger samtidig som det store antallet turister og fastboende utlendinger gjør det lett å leve i Marbella-området uten at noen stiller noen spørsmål.

Politiet sier over 100 bander opererer i området, de konkurrerer om marked og ressurser samtidig som de stjeler narkotika fra hverandre.

Uskyldige dør også.

I 2004 ble en seks år gammel gutt og en 36 år gammel mann drept da maskerte menn prøvde å drepe en mann med over 50 skudd. De greide ikke å ta livet av mannen de siktet på mens 4-åringen og 36-åringen ble to tilfeldige ofre.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter