Mann arrestert for drap på norsk kvinne (22) i Fuengirola

Publisert

Den 22 år gamle norske jenta døde etter å ha tatt store mengder narkotika. Personene som forsynte henne med stoffet i en leilighet i Fuengirola, bestemte seg for å frakte liket hennes til Torremolinos hvor de la henne på fortauet.

Studerte i Fuengirola

Anne Mathea Morken var norsk og 22 år gammel. Den unge kvinnen begynte på en offentlig skole i hjemlandet for å utdanne seg til personlig trener. Det første semesteret foregikk i Fuengirola, så hun flyttet til Spania. I 2022 droppet hun ut av skolen og begynte å livnære seg av fjernarbeid. I de sosiale nettverkene hennes finner man spor av solnedganger på stranden, utflukter med venner eller skiturer, favorittidretten hennes. På bildene fremstår Anne alltid med et bredt smil som lyser opp ansiktet hennes. Hun så lykkelig ut.

Fraktet til Torremolinos

Den 13. september 2023, rundt klokken halv to om natten, fant en gruppe ungdommer Annes lik etterlatt på fortauet i en gate i Torremolinos. Liket lå ved siden av et fotgjengerfelt ved inngangen til urbanisasjonen Benyamina Norte, i den øvre delen av Playamar. Noen hadde lagt kroppen der. Det nasjonale politiet har nettopp oppklart denne merkelige hendelsen. En person er arrestert.

Ved siden av liket fant betjentene en veske, men det fantes ingen personlige dokumenter, så det tok noen timer å identifisere offeret. Kroppen viste tegn på kvelning, men den ytre undersøkelsen avslørte ikke hvilken type. Noen timer senere ble det bekreftet at offeret var Anne Mathea Morken, og man fant ut at dødsfallet skyldtes en “legemiddelbivirkning”.

Aktiv kvinne fra Ringebu

Etterforskerne ved spesialenheten for voldskriminalitet (UDEV) ved politistasjonen i Torremolinos begynte å rekonstruere den unge kvinnens liv og siste timer. Anne var en glad, sporty og naturelskende jente. Hun ble født i Ringebu, en liten bygd med under 5000 innbyggere i Midt-Norge. Hun har alltid vært opptatt av idrett. Hun gikk på Gausdal videregående skole og var med i Ringebu-Fåvang skiklubb.

I Spania hadde Anne allerede en vennekrets, inkludert noen nordmenn. Politiet fant ut at den unge kvinnen sist ble sett tidlig på morgenen 11. september sammen med to “bekjente” i Fuengirola. Begge var senegalesere i trettiårene. Da de identifiserte dem, fant de ut at de trolig var involvert i narkotikahandel i lokale fritidsområder.

Politibetjentene dro for å lete etter dem i leiligheten de begge delte i Fuengirola, men da var de allerede forsvunnet. Da de sjekket reiseregninger, oppdaget de at en av dem hadde reist til byen Tanger i Nord-Marokko to dager etter at Annes lik ble funnet.

Var på vei til Portugal

Etterforskerne la inn navnene deres i alle politiets databaser med referanse til den unge norske kvinnens død. I slutten av februar identifiserte den mobile brigaden til det nasjonale politiet en av dem i Madrid – til tross for at han hadde med seg falsk dokumentasjon – under en rutinekontroll da han forsøkte å ta en buss til Lisboa (Portugal).

Den mistenkte, som er 33 år gammel, ble arrestert for uaktsomt drap, dokumentforfalskning, brudd på trafikksikkerheten og brudd på folkehelsen. Samboeren, som også antas å være den antatte gjerningsmannen, er ennå ikke funnet.

Var to dager i leiligheten

Under etterforskningen fikk UDEV-agenter tak i videoopptak fra overvåkningskameraet i bygningen der de bodde, noe som avslørte hendelsesforløpet. Videoovervåkningen tok opp hendelsen. Det filmet dem først da de begge ankom sammen med den unge kvinnen tidlig på morgenen 11. september. Deretter ble de filmet igjen den 13. september, da de forlot bygningen med liket.

Politiets hypotese er at Anne på drapskvelden møtte de mistenkte i et fritidsområde i Fuengirola, og at de inviterte henne til leiligheten sin, der de skal ha forsynt henne med narkotiske stoffer. Den unge kvinnen døde i leiligheten, trolig i ruspåvirket tilstand. I denne situasjonen bestemte de seg for å kvitte seg med liket.

Etterforskerne har konkludert med at de mistenkte fraktet liket i en bil – muligens en varebil – til nabobyen Torremolinos, til tross for at ingen av dem har førerkort, og de er derfor også siktet for brudd på trafikksikkerheten. De hadde det travelt og utnyttet nattemørket til å etterlate Annes lik på fortauet.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter