Málagas første på UNESCO-listen: Dólmenes de Antequera

Publisert

Flere tusen år gamle graver, laget av enorme steinblokker, er det som førte Antequera til listen over verdens-arven. De ligger nær motorvei A-45, ca. 50 km fra Málaga og er bygget av en eller flere naturlige eller grovt tilhugde steinblokker eller megalitter.

Da utnevnelsen til verdensarv ble kunngjort i 2016, strømmet innbyggerne til Antequeras gater for å drikke cava og danse pasodoble. Det var åå et møte i Istanbul i Tyrkia at Unesco besluttet at gravene i Antequera skulle innlemmes i verdensarvlisten.

Etter anerkjennelsen det første året økte antallet besøkende til det tredobbelte av det normale. 10 196 personer ble registrert i juli, som vanligvis er en av de verste månedene på grunn av varmen i innlandet. I 2016 kom det 6 651 flere personer enn i juli året før, som hadde 3 545 personer.

Dette er et rekordår for verdensarvstedet Dólmenes de Antequera, med rundt 90 000 besøkende i løpet av de første sju månedene av 2016. Til sammenligning var det 107 000 besøkende i hele 2015.

Megalittgraver over hele Europe

Megalittgraver finnes i Nord- og Vest-Europa, og disse gravene er faktisk de første på det europeiske fastlandet som kommer med på listen. Tidligere har graver på Malta, i Irland og Storbritannia stått på UNESCOs verdensarvliste.

Turister strømmer til Antequera når de reiser rundt i Andalucía. Og turister som kommer med cruiseskip til havnen i Málaga eller med fly for å reise videre til Córdoba, Granada og Sevilla, får også se verdensarvstedet i Antequera.

Romeo og Julie

De imponerende steinkammergravene har navn som El Romeral, Menga og Viera. Fra gravhaugene har du en flott utsikt over “Peña de los Enamorados”, kjærlighetens eller de elskendes stein som ligner ansiktet til en indianer.

Legenden forteller at et ungt par, hun en arabisk prinsesse, han en ung kristen, flyktet fra soldater sendt av prinsessens far. Jakten endte med at det unge paret kastet seg utfor klippen.

Se flere spanske attraksjoner på UNESCO-listen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter