Malaga er på topp i verden for kjøpere av ferieboliger

Publisert

Malaga er blant de beste storbyene i verden der folk foretrekker å kjøpe en bolig nummer to, viser nye tall.

Malaga er den eneste spanske byen som er blant de fem beste i undersøkelsen som er utført av eiendomsmeglerfirmaet GetAgent. Interessen for destinasjonen på Costa del Sol kommer midt i en turistboom, der millioner av mennesker over hele verden strømmer til for strendene, klimaet og den rike kulturen.

“Malaga er en by som er kjent for sine museer og gallerier, den er perfekt for kunstelskere og har vakre strender, noe som gjør den til et flott feriested for både eiere og turister”, påpeker GetAgent.

Øverst på listen finner vi Gold Coast, en australsk by som også er populær for sine fantastiske sandstrender og fornøyelsesparker. Byens berømmelse har ført til en betydelig økning i boligprisene.

  1. Gold Coast, Australia (49 200 boligsøk)
  2. Melbourne, Australia (44 900 boligsøk)
  3. York, Storbritannia (33 800 søk)
  4. Cape Town, Sør-Afrika (32 900 søk)
  5. Malaga, Spania (26 200 søk)

Også i Malaga by er boligprisene på vei oppover, og ifølge tall fra Fotocasa er boligene blitt 20 % dyrere det siste året. Det koster nå 3 300 euro per kvadratmeter.

Den neste spanske byen på listen er Valencia, som ligger på 18. plass. GetAgent har også analysert data per land for å sette sammen rangeringen, og her er det Irland som topper listen. Deretter følger New Zealand, Storbritannia, Ekvatorial-Guinea, Italia, Portugal og, på syvendeplass, Spania, med 29 200 årlige søk.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter