Lokalvalget på Costa del Sol

Publisert

Søndag 26. mai ble det arrangert lokalvalg i Spania hvor også nordmenn kan være med å stemme frem ordførere og byrådsmedlemmer. Her er valgresultatet fra “norske” kommuner på Costa del Sol i Andalucia.

Fuengirola

Partido Popular som i forrige periode hadde et komfortabelt flertall i feriebyen har gått frem med nok en plass i byrådet. De høyrekonservative har i Fuengirola nå 15 byråder og ordfører Ana Mula kan fortsette sitt styre. VOX kommer inn med en byråd. PSOE øker også sin oppslutning og endte opp med seks byråder en mer enn i forrige periode. Diverse småpartier har mistet oppslutning denne perioden. Ciudanos fortsetter likt med to representanter.

Byens ordfører lanserte i forkant av valget kommunens planer for å blant annet utbedre byens viktige strandpromenade med fokus på havnen.

Marbella

Valgets vinner i Marbella er PSOE som går frem fra 8 til 10 byråder. Partido Popular er fortsatt største partiet med 14 representanter. Det lille partiet OSP har to representanter og Ciudanos en. PP har med andre ord rent flertall i byrådet.

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Relevante nyheter