La Noche Blanca – hvit Sankt Hans-natt i Fuengirola

Publisert

Strandbarene, los chiringuitos, i Fuengirola vil nok en gang være rammen for den hvite natten i San Juan, søndag 23. juni. I løpet av årets korteste natt vil Fuengirolas etablissementer nok en gang tilby liveopptredener og det beste av gastronomien sin, og gjøre hele kystlinjen til en fest for å ønske sommeren velkommen.

Alle som kommer kledd i hvitt den kvelden bli invitert på en drink.

“San Juans natt er en magisk kveld for alle kystbyer, og i Fuengirola har det i mange år vært en spektakulær kveld på grunn av det store antallet mennesker som kommer til strendene våre. For omtrent ti år siden bestemte rådhuset seg for å endre måten å feire San Juan på, som frem til da besto av en stor konsert på en av strendene våre, og vi begynte å holde mange konserter, men fordelt langs kysten vår slik at også næringslivet skulle få glede av det”, forklarer Sánchez, “Siden da har vi arrangert dette med stor suksess, for det er mange som kommer for å nyte stranden og få våte føtter, men det er også mange som benytter anledningen til å nyte San Juans hvite natt i strandbarene, med livemusikk, unntaksvis på denne dagen, frem til klokken tre om natten”.

Strandbarene er viktige for feiringen

José Sánchez takket på vegne av rådhuset “for profesjonaliteten til alle chiringuitos, ikke bare på det gastronomiske området, men også for deres samarbeid med oss i denne typen aktiviteter, som gjør San Juan til en magisk natt med fritid langs kysten vår”.

Rådmannen minnet Fuengirolas befolkning om at “selv om det er en kveld der bål historisk sett har vært en fellesnevner, er det ikke lenger tillatt med bål på kysten vår. Bål er ikke tillatt på stranden, og vi kommer til å ha overvåkning for dette. Så jeg oppfordrer alle til å nyte en slik spesiell kveld, men uten å tenne bål, fordi det kan innebære en viss risiko”.

I den forbindelse har Sánchez opplyst at “rådhuset har utarbeidet en omfattende sikkerhetsplan, som vi nettopp har hatt et møte med, og som vil involvere alle tjenester: overvåkning, redning, droner, lokalt politi, Guardia Civil … og selvfølgelig en stor rengjøringsplan bestående av 45 arbeidere, som vil begynne å jobbe klokken seks om morgenen, slik at alle strendene våre rundt klokken ni om morgenen er i perfekt stand til bruk for folk som kommer for å nyte strendene våre neste dag”.

Helst kledd i hvitt

Alberto Santos, delegat fra Fuengirolas sammenslutning av strandforretningsmenn, forklarte på sin side at “i strandbarene vil vi ha levende musikk, espetos, klokken tolv om natten må du dyppe føttene i havet, noe som er en tradisjon, og vi må beholde den. I tillegg vil alle som kommer kledd i hvitt den kvelden bli invitert på en drink”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter