Kommunen tar over gården til korrupt byråd

Publisert

I El Potril ved San Pedro, like syd for Marbella, tar nå kommunen over “Finca La Caridad”. Den 81.500m2 store gården ble beslaglagt flere år tilbake som et resultat av Marbellas “korrupsjons-sjef” Antonio Roca.

Han var over mange år den som øvde makt over alle bygge-saker i Marbella kommune og han ledet det korrupsjonsnetteverket som i praksis var Marbella rådhus. Korrupsjonskandalen som også førte til fengslingen av Marbellas ordfører over mange år Jesus Gil hadde kodenavnet Malaya.

Roca ble tatt med et utall eiendommer over hele Spania. Eiendommene har stort sett alle blitt betalt med penger tatt fra fellesskapet. De fleste er auksjonert eller solgt bort til inntekt for statskassen men gården ikke langt fra Marbella ble aldri solgt for beløpet man la den ut til salg for.

Finca LA Caridad har lenge ligget ute på markedet for åtte millioner Euro. Noe ingen ville betale for den over 81 mål store gården. Flere av bygningene har vist seg oppført her ulovlig.

Nå overtar kommunen gården. Det skal lages sportsanlegg for det offentlige her nå.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter