Irsk narkokrig på Solkysten

Publisert

To kriminelle nettverk fra Irland er i full krig om kontrollen over narkotrafikken fra Spania til Irland. Hele ti drap skal det siste året være knyttet til konflikten som går mellom den såkalte Kinahan-klanen og kretsen rundt den tidligere bankraneren Gerry Hutch også kjent som The Monk. Tre av de siste drapene har skjedd på Costa del Sol. De to bandene bruker Solkysten som transittsted for heroin, kokain og syntetiske stoffer som skal videre til Dublin, skriver avisen El País.

Marbella og andre steder langs kysten av Málaga-provinsen har lenge vært regnet som belastet med kriminalitet fra utlandet, noe som har gitt det populære feriestedet tilnavnet Costa del Crime. De siste årene skal imidlertid politiets arbeid ha hjulpet betraktelig, blant annet fordi det jobbes mer aktivt på tvers av landegrensene i Europa.

Les også: «Costa del Crime» mindre kriminelt

Selv om innsatsen mot organisert kriminalitet ser ut til å ha hjulpet, er flere kriminelle nettverk likevel aktive i provinsen, noe den irske mafiakrigen er eksempel på.

Blant de siste som er drept i den bitre konflikten er Kinahan-medlemment David Byrne. Det skjedde i Dublin 5. februar i år og skal ha vært en hevnaksjon etter at Gary Hutch, den andre bandens leder Gerry Hutch´ nevø, ble drept på Solkysten i 2015. Gary Hutch skal ha flyktet fra Dublin og forsøkt å gjemme seg i Spania, men ble funnet av Kinahans menn og drept i Mijas 24. semptember i fjor.

I følge avisen El País skal irske myndigheter har skjerpet innsatsen for å få slutt på den blodige rivaliseringen. Foreløpig ser det ikke ut til å ha hjulpet. Få dager etter drapet på David Byrn skal Kinahan-klanen ha hevnet seg og drept Gerry Hutch´s bror Eddie Hutch.

 

 

 

 

 

 

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter