Ikke mat svinet!

Publisert

I Mijas på Costa del Sol har rådhuset hengt opp store plakater hvor man minner folk på at det er forbudt å fore dyr i det offentlige rom. Det spesielt villsvin som har blitt en plage i Mijas, Benahavís og Marbella hvor Elviria er blant de bydelene med dette problemet.

Dyrene trives godt i urbane områder og parker. Her har de tilgang på vann, mat og deres naturlige fiender, andre rovdyr, finnes ikke her.

Rådhuset i Mijas minner folk på at det er forbudt å mate dyr i det offentlige rom. Forbudte inkluderer foring av løskatter og hunder, selv om dette håndheves mer avslappet. Slike forbud er standard i spanske kommuner.

Mijas er kommunen hvor dyrene skaper aller mest problemer. Villsvin med unger kan være aggressive og på sosiale medier sirkulerer det videoer av villsvin som er ute å går ved skoler mer eller mindre i samme tidsrom små barn går til skolen.

I Marbella har rådhusets folk fanget inn et femtitalls villsvin til nå dette året.
Både vanlige ville villsvin og tidligere kjælegriser folk har sluppet løs er et problem. Vietnamesiske «mini-griser» er et problem mange steder i Spania. Dyrene som ikke hører naturlig til i Spania trives godt her og formerer seg.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter