Historisk rekord for solgte boliger i Marbella

Publisert

De siste 12 månedene er det solgt 42 277 boliger i Marbella. Man må over 16 år tilbake i tid for å finne liknende tall.

Rapporten viser også at startprisene i alle priskategorier økte med 15 prosent og nådde rekordhøye 4 233 euro i gjennomsnitt per kvadratmeter, “nesten dobbelt så mye som for ti år siden”.

På verdensbasis ligger Marbella på 16. plass på listen over byene med de dyreste boligene, like foran Madrid og Dubai. Listen toppes av Monaco, der den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen er 50 000 euro.

Ifølge rapporten varierer prisene for nybygde eller oppussede luksusleiligheter i Marbella fra € 6 000 til € 25 000 i de mest attraktive strandområdene.

Når det gjelder nasjonalitet, er briter den største gruppen som kjøper bolig i Málaga-provinsen, med 16 prosent av de totale transaksjonene. Deretter følger svensker med 12 prosent og nederlendere med åtte prosent. Belgiere, franskmenn og tyskere kjøper også mange boliger i området.

I Marbella kommune selges 90 prosent av eiendommene til en verdi av over 2 millioner euro til utlendinger. “Byen tiltrekker seg stadig flere kjøpere som er på utkikk etter et andre hjem der de kan bo flere måneder i året”, sier Panoramas generaldirektør Christopher Clover.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter