Her lever folk lengst på Costa del SOl

Publisert

Fuengirola, som har tiltrukket seg nordboere i over 50 år, er den byen i Spanias sørlige region med høyest forventet levealder. En innbygger i Fuengirola kan forvente en levealder på 82,94 år.

Ferske tall fra spanske INE (Instituto Nacional de Estadística) viser at den forventede levealderen har økt i Fuengirola kommune siden 2017.

En sunn spasertur langs den 8 kilometer lange strandpromenaden. En forfriskende dukkert på en av byen strender eller bare en tapas med gode venner er noe mange setter pris på. Og det bidrar til økt livskvalitet.

Kommunen har et godt helsetilbud, og de mange fritids-, kultur- og arrangementstilbudene i privat regi gjør at stadig flere ønsker å bosette seg her.

Cristina Bornao, fra byens rådhuset, peker på at Fuengirola er den beste kommunen å bo i hvis du vil realisere drømmen din med god livskvalitet. En fersk undersøkelse fra det spanske nettverket for bærekraftig utvikling plasserer kommunen blant de beste når det gjelder helse og trivsel.

Ser vi på de andre kystkommunene, ligger Mijas og Benalmádena ikke langt bak med en forventet levealder på henholdsvis 82,90 og 82,83 år, etterfulgt av Rincón de la Victoria (82,53) og Torremolinos (82,46).

Andre kommuner i Andalucía med en forventet levealder på over 82 år er Córdoba (82,31), Dos Hermanas (82,08), Marbella (82,04) og Granada (82,02).

Kommuner med en forventet levealder på under 82 år er Estepona (81,45), Veléz-Málaga (81,30) og Málaga (81,29).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Og om du føler deg litt generøs, spander en kaffe på redaksjonen! ??? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter