Her er det best å bo i Spania

Publisert

Spanske byer er attraktive å besøke for sin mat, musikk og historie, men i følge en undersøkelse gjennomført på oppdrag fra EU-kommisjonen bør vi alle sette oss på det neste flyet til Malaga.

Spanske byer er attraktive å besøke for sin mat, musikk og historie, men i følge en undersøkelse gjennomført på oppdrag fra EU-kommisjonen bør vi alle sette oss på det neste flyet til Malaga.

Urban Audit, en forskergruppe nedsatt av EU-kommisjonen, har nå publisert resultatene fra sin 2012 Perception Survey. Målet for forskerne var å måle “livskvaliteten” i 79 europeiske byer, inkludert fire byer i Spania.

Respondentene ble stilt spørsmål som spenner seg fra hvor fornøyde de var med offentlige rom og tjenester til tilstedeværelsen av utlendinger.

Ifølge undersøkelsen bør vi alle sette oss på det neste flyet til Malaga, som i henhold til en ny undersøkelse har høyere livskvalitet enn Madrid eller Barcelona.

96 prosent av de spurte fra byen på Costa del Sol var “tilfreds med å leve” der. Malaga plasserer seg dermed blant de femten beste byene å bo i i Europa i følge undersøkelsen. 10% færrre sa det samme om å bo i Madrid (86 prosent).

Den spanske hovedstaden fikk en oppsiktsvekkende lav poengsum på spørsmålene om sikkerhet, hvor kun 68 prosent svarte at de føler seg trygge i sin egen hjemby. Enda lavere vurdering får Madrid for sine offentlige tjenester og kun 38 prosent av beboerne i Madrid mener det offentlige tjenestetilbudet er drevet på en effektiv og tilfredsstillende måte.

I undersøkelsen havnet Malaga etter Aalborg (99 prosent), Hamburg (98 prosent) og Zürich, Oslo, København og Groningen (alle med 97 prosent tilfredshet).

Dårligst ut i undersøkelsen kommer den greske hovedstaden Athen, som havnet aller sist i livskvalitetsundersøkelsen. Kun 52 prosent var tilfredse med å bo i byen.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter