21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Ny havn mellom Nerja og Torrox

Regionale myndigheter har reaktivert de gamle planene om byggingen av en lystbåthavn mellom Nerja og Torrox. Det blir i så fall den andre havnen i området.

Byggingen av en lystbåthavn mellom Torrox og Nerja har vært diskutert i flere år. I 2007 konkluderte en studie at det ville koste 33 millioner Euro å lage en havn med 500 båtplasser. I hvilken grad prosjektet skal finansieres offentlig eller privat har aldri blitt kjent. Det avhenger av de politiske myndigheter som til enhver tid styrer og næringslivets interesse for prosjektet.

Det er Partido Popular og Ciudadanos som har foreslått å gjenoppta havneprosjektet. Det skal avholdes lokale spanske valg i slutten av mai måned. Opposisjonen sier prosjektet «forsvant» under den forrige regionale PSOE-regjeringens styre. De søker nå et felles forslag fra de kommunene i området.

Patricia Navarro er representant til Malaga for de regionale myndighetene i Andalucia. Hun sier de regionale myndighetene lenge har oversett kommunene øst for Malaga med tanke på investeringer noe det er på tide man endrer.

Relaterte saker

- Advertisement -