Graver ut romersk by i Fuengirola

Publisert

Like ved foten av Sohail borgen i Fuengirola graver man nå ut det som er restene av den romerske bosetningen «Suel».

Man har funnet rester av kopper og kar i keramikk fra det tredje århundre som tyder på at man på romertiden produserte matvarer av fisk og skalldyr i tillegg til landområdene rundt som også har levert råvarer til produksjonen.

Arkeologiene har jobbet på området siden oktober måned 2019 frem til mars dette året. For rådhuset er dette første fase i et ambisiøst prosjekt hvor man håper kan resultere i et av de best bevarte utgravingene i Europa.

I denne første fasen arbeider man med 450m2 flate. Totalt er det en flate på 1600m2 som arkeologiene skal grave ut.

Fiskesaus i Bolonia

Lengre vest, like ved Tarifa, er det en godt bevart fabrikk for «garum». Fiskesausen som romerne brukte «på alt» ble der laget av fermentert fisk og krydder.

Bolonia

22 kilometer nord-vest fra Tarifa ligger den lille byen Bolonia. En av spanias mange spektakulære historiske “ruiner” ligger her. Den romerske byen “Baelo Claudia” har her ligget strategisk til, siden det andre århundre. Byen var en viktig havn for fiske, produksjon av garum og romerrikets handel med nord-afrika. I det tredje århundre ble den i en periode okkupert av både Kelterne og Berbere.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter