Fuengirolas romerske bad åpner for publikum

Publisert

Badene stammer fra det første århundret e.Kr. og var i drift frem til det fjerde århundret. Ifølge historikere ble de da brukt til produksjon av saltfisk. I løpet av 500-tallet ble stedet omgjort til en nekropolis.

Det arkeologiske anlegget på Torreblanca kan besøkes gratis fra og med slutten av januar måned.

Kulturrådmann Rodrigo Romero sier at målet med prosjektet er å fremme forbedring og bevaring av stedet på grunn av dets historiske betydning.

“Som vi kan se, etter mange års forberedelser, går endelig arbeidet med å forbedre Torreblanca-badene fremover i et godt tempo. Det er et arkeologisk relevant område der vi har mulighet til å bevare denne viktige romerske villaen og de 30 gravene som er oppdaget,” sier han.

Prosjektet har et budsjett på mer enn 265 000 euro og er finansiert av turistdepartementet i Junta de Andalucía, som i 2005 klassifiserte stedet som et kulturminne (BIC).

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Flere relaterte nyheter