Fuengirolas nye sports- og rekreasjonspark åpner før jul

Publisert

Gran Parque de La Loma, som er på størrelse med tre fotballbaner, har en klatrevegg, en fotballbane, padel-, tennis- og volleyballbaner, en BMX-sykkelbane og lekeområder for barn.

Fuengirola har kunngjort at arbeidet med byens nye grønne lunge på 30 000 kvadratmeter nærmer seg ferdigstillelse og skal være klar til å åpnes for publikum i god tid før jul.

Gran Parque La Loma, som er på størrelse med tre fotballbaner, blir byens største rekreasjonsområde. Parken vil by på sports- og fritidsfasiliteter, blant annet en klatrevegg, en sjuerfotballbane, padel-, tennis- og volleyballbaner, en BMX-sykkelbane og lekeområder for barn.

Prosjektet omfatter også 16 000 kvadratmeter hageanlegg med 300 trær og rundt 11 000 planter og busker, rasteplasser og et sentralt torg der det skal arrangeres aktiviteter og konserter.

Arbeidet har et budsjett på mer enn 2,8 millioner euro, hvorav EU har bidratt med 80 prosent, mens resten er finansiert av rådhuset.

Ordfører Ana Mula, som besøkte den nye parken tirsdag, sa: “Dette blir en viktig brikke i forvandlingen av Fuengirola.”

“Snart kan vi glede oss over dette store området som er dedikert til fritid, sport og rekreasjon. Det har en innovativ design som er integrert i omgivelsene. Det blir kort sagt et ideelt sted for å fremme en sunn livsstil og sameksistens for alle”, legger hun til.

Mula forklarte at vanningen av parken også er noe som har måttet planlegges nøye, med tanke på den ekstreme tørkesituasjonen som Costa del Sol for tiden står overfor. Det er installert en tank som skal fylles med ikke-drikkevann, som skal brukes til å vanne de anlagte områdene.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter