Forvent tomme bassenger i sommer på Costa del Sol

Publisert

Andalucia og Costa del Sol lider av en langvarig tørke. Nå har myndighetene bestemt at turist-boliger ikke kan fylle på bassenger med vann fra nettet. Flere felles-anlegg har allerede varslet sine beboere om at bassenget vil stenges.

Kun offentlige svømmebassenger, sportssentre og hotellbassenger vil kunne fylles med vann fra ledningsnettet i sommer.

Uttalelsen kommer etter flere uker med forvirring og etter at tørkekommisjonen i forrige uke besluttet at det ikke vil være tillatt å fylle private bassenger i Sør-Spania. Spørsmålet var likevel om registrerte feriehus og leiligheter i Malaga-provinsen kunne fylle sine private svømmebassenger før påske.

Juntaens delegat i Malaga-provinsen, Patricia Navarro, sa at “turistboliger ikke er noe unntak” da SUR spurte henne fredag. “Disse tiltakene iverksettes med det største ansvar og med sikte på å bevare den menneskelige tilførselen, som er det første vi må beskytte”, sa hun. “Kommunale bassenger er tillatt, fordi det er mange byer i innlandet i Andalucía som tilbringer sommeren i svømmebassenget, og som ikke har noe annet alternativ, slik som de av oss som er så heldige å bo ved kysten,” la Navarro til. Terapeutiske bassenger “av hensyn til folkehelsen” er unntatt.
“Det finnes ingen unntak

Navarro ekskluderte turistboliger fra listen over steder som kan fylle svømmebassengene sine “ettersom de er innrammet i eneboliger eller sameier, der det er eksplisitt forbudt å fylle svømmebassenger”.

Registrerte turistinnkvarteringer som hoteller, blokker med turistleiligheter eller leilighetshoteller er tillatt, men turistboliger i sameier eller isolerte eneboliger er ikke tillatt.
Håper mer regn er på vei

Junta-representanten håpet at det er mer regn på vei, noe som vil avhjelpe den pågående tørkekrisen i Malaga-provinsen og regionen for øvrig. “Vi tror det er en mulighet for at vannressursene i reservoarene vil bli gjenopprettet frem til juni. Dette vil bli vurdert, og etter påske vil det bli avholdt et nytt møte”, sier Navarro.

Den andalusiske foreningen AVVAPRO (Association of Professionals of Tourist Homes and Apartments) sier til SUR: “Vi har forstått at vi er inkludert, at turistboliger er inkludert… Vi vil vente og se hva som kommer ut når BOJA (det offisielle bladet) publiseres, men vi mener at det vil være en absolutt diskriminering å tillate hoteller og ikke turistboliger”.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter