Forvent sommer-temperaturer opptil 33C fremover

Publisert

Aemet, det statlige spanske værbyrået, sier at “et tydelig væromslag” er på vei, og at kvikksølvet vil stige med så mye som 12 grader i enkelte områder på Costa del Sol og i resten av provinsen de neste dagene..

“I dag, tirsdag (april), begynner vi en ny antisyklonisk periode uten nedbør”, ifølge Andalucía-delegasjonen til det statlige værbyrået Aemet. Denne situasjonen vil resultere i fravær av regn og temperaturer som stiger til sommerlignende verdier. Når det gjelder Malaga-provinsen, tyder prognosene på temperaturer opp mot 33 grader i kommuner i Guadalhorce-dalen som Pizarra og Coín førstkommende mandag. Malaga by på Costa del Sol vil nå 31 grader.

Varmen vil være intens og vil være det viktigste kjennetegnet fra helgen av, med en økning i kvikksølvet på rundt 12 grader. Frem til da vil det imidlertid være flere dager med overgangsperioder.

“Episoden med “calima” (sandstøvtåke fra Sahara) ble avsluttet i går, og i dag, tirsdag, dreier vinden på overflaten til østlig, noe som vil føre til et temperaturfall i Middelhavsområdet og den østlige tredjedelen av Andalucía”, forklarer Aemet.

I morgen (onsdag) advarer Aemet-talsmann Rubén del Campo om “en klar endring i været”. Han påpeker at årsaken er å finne i Sør-Frankrike: “En antisyklon som er sentrert i dette området vil påvirke det spanske fastlandet og hindre stormer i å passere”, legger han til. Når det gjelder termometrene, vil temperaturene begynne å stige, og ifølge Aemet vil de fortsette “i hvert fall til lørdag eller søndag i store deler av landet”. Maksimumstemperaturen vil faktisk overstige 25 °C i mange områder, spesielt i helgen, da verdiene kan bli mellom 5 og 10 °C høyere enn vanlig, ifølge det statlige byrået.

“Vi vil få minimums- og maksimumstemperaturer som er klart høyere enn vanlig for årstiden”, legger Aemet til. Ifølge byrået vil denne episoden med sommerlige temperaturer ta slutt tirsdag 16. april, med mindre det skjer endringer.

Samuel Biener, forsker og redaktør for den spesialiserte meteorologiportalen Meteored, er enig i denne prognosen: “I løpet av de kommende dagene vil en subtropisk rygg trenge seg inn over Spania og forårsake en kraftig og nesten generell temperaturstigning, noe som kan skape overskrifter i den nordlige halvdelen og på Kanariøyene i løpet av andre halvdel av uken. Kartene viser svært avvikende verdier og sannsynlige rekorder for sesongen”, sier han.

Når det gjelder Malaga-provinsen, varsler Aemet minimumstemperaturer på mellom 13 og 15 grader på søndag og maksimumstemperaturer som vil stige fra 21-23 grader i helgen til 31 grader mandag 15. april. I innlandsbyer i Guadalhorce-dalen, som Coín, Pizarra, Cártama og Alhaurín el Grande, vil temperaturene komme opp i 32-33 grader, ifølge det statlige byrået.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter