Forsøk på å brenne ned okkupert hus i Estepona etter konflikt med naboer

Publisert

I bydelen Canceleda i Estepona kommune satte en 40 år gammel mann fyr på sofaen i boligen han hadde bodd i en stund. I tillegg har flere naboer følt seg truet av mannen. De gikk lei av mannens oppførsel og ringte til slutt politiet.

Mannen forsøkte deretter å sette fyr på huset ved å tenne på sofaen onsdag kveld like etter klokken 21. Husokkupanten har gjentatte ganger plaget naboer som har ringt politiet. Men ingenting skjedde før onsdag.

Da ankom politiet og arresterte mannen etter at han hadde satt fyr på en sofa i den hensikt å brenne ned huset. Naboer klarte å få sofaen ut på gaten i tumultene som oppsto.

Mannen er nå mistenkt for ildspåsettelse og grove trusler.

Spania har 26 millioner boliger og 48 millioner innbyggere. I 2022 kom det inn 17 000 meldinger om ulovlige okkupasjoner. 95 prosent av disse gjaldt boliger, hus eller lokaler som var tomme på det aktuelle tidspunktet, ifølge El País.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter