21 C
Alicante
30.4 C
Málaga
24 C
Las Palmas de Gran Canaria

Forbyr røyking på stranden

Regionale myndigheter på Costa del Sol har lagt frem et forslag om forbud mot røyking på flere av strendene langs kysten. Både i Fuengirola og i Marbella er man positive til røykeforbudet.

De fleste kommunene på Costa del Sol støtter tiltaket men sier det må vurderes nøyere før man sette forbudet ut i live.

Mye av motivet bak røykeforbudet er å få folk til å slutte å røyke på stranden hvor de kaster fra seg sigaretten i sanden eller i vannet. En sigarett som kastes har nok giftstoffer i seg til å forurense åtte liter vann. Filteret som inneholder tjære, bly og nikotin tar opptil ti år før det løses opp og forsvinner.

Byråd med ansvar for strendene i Malaga, Teresa Porros, er positiv til forslaget. Men hun sier man må finne ut av hvordan påbudet skal håndheves. Hun sier det er liten vits å sette ut i live et forbud om det ikke faktisk fungerer.

I Marbella sier ansvarlig byråd Manuel Cardeña at «Dette er en god ide». Folk bør ikke røyke på strendene, det er bedre for helsen og slik kan vi få en slutt på at folk kaster fra seg sigarettstumper som er vanskelig å fjerne og som vanskelig forsvinner av seg selv i naturen.

– Vi må få folk til å forstå konsekvensene av sigarettstumper på stranden. Sier byråden fra Marbella.

Turistkommuner bruker hvert år store summer på å fjerne sigarettstumper fra sanden. Også i Fuengirola er man positive til forbudet.

Relaterte saker

- Advertisement -