Forbudet mot å fylle opp private bassenger oppheves

Publisert

Fra 1. juni blir det også tillatt å fylle opp private bassenger på Costa del Sol. Dette er en av flere lempelser av de gjeldende vannrestriksjonene som er besluttet av den regionale krisegruppen som overvåker tørken i Andalucia.

Etter at det tidligere ble gjort unntak fra påfyllingsforbudet for bassenger på hoteller, utvides nå tillatelsen til også å gjelde private bassenger. Fra og med 1. juni vil forbudet gjelde i hele provinsen Málaga. På den vestlige Costa del Sol økes dessuten det tillatte vannforbruket per person til 225 liter per dag. Dette er en økning fra tidligere 200 liter, som fortsatt vil være grensen i Málaga by, Guadalhorce-distriktet samt Axarquía-området øst for Málaga. Begrensningene er dermed tilpasset de eksisterende vannressursene i de ulike reservoarene i provinsen.

I tillegg til å tillate fylling av private bassenger, har krisegruppen også godkjent noen unntak for vanning av grøntområder med visse følsomme botaniske arter. Dette innebærer at vannmengden som brukes til vanning av disse områdene, kan økes fra 200 kubikkmeter til 400 kubikkmeter per hektar per måned. Dette gjelder for vanning i Málaga by og den vestlige delen av Costa del Sol. Videre er det tillatt å bruke vann til maskinell rengjøring av gatene i Málaga by og Campo de Gibraltar, samt til drikkefontener med trykknapp på den vestlige Costa del Sol, Málaga by og Axarquía. Dette skriver avisen La Opinión de Málaga.

Kriseteamet har også gitt tillatelse til bruk av dusjer i idrettsanlegg og svømmebassenger på den vestlige Costa del Sol, i Málaga by og i Axarquía-området. Når det gjelder vanning av jordbruksarealer, er det besluttet å øke volumet av nødsprøyting i Guadalhorce-området og Axarquía.

Selv om det nå innføres flere lempelser, understreker Crisis Group at vannmangelen fortsatt vedvarer, og oppfordrer til fortsatt innstramming.

Likte du artikkelen? Meld deg på nyhetsbrevet eller følg oss på Facebook! Føler du deg generøs, spander gjerne en kaffe på redaksjonen?? 🚀☕ Takk!

Forsikring av leiebil i Spania?

Spørsmål om forsikring av leiebil i Spania er et tema som går igjen blant nordmenn som leier bil i Spania. Mange er usikre på hva "standard" forsikring inkluderer og...

Nyttig å vite:

Relevante nyheter